Team Zwolle geniet van IJSTIJD!-Winterspelen

Zwolle – 21 Zwolse kinderen kregen gisteren de kans om samen met SportService Zwolle en de ijsbaan van het IJsbeeldenfestival naar de finale van de IJSTIJD!-Winterspelen te gaan. Op dezelfde dag vertrokken de Nederlandse senioren atleten naar de Olympische Winterspelen in Sochi, wat dit schaatsevenement een extra Olympisch tintje gaf. De kinderen hadden hard getraind om op deze dag een zo goed mogelijke prestatie te leveren.

het_team_van_de_ijsbaan_zwolle_in_amsterdam.jpg 

Foto: Noortje van der Poel

Op zondagochtend half 7 kwam de Zwolse schaats- en ijshockeyequipe bijeen om naar de prachtige schaatsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam, ‘de Coolste Baan van Nederland’, te reizen. De afvaardiging uit Zwolle bestond uit twee bussen, omdat er naast de deelnemers veel supporters meegingen om de kinderen aan te moedigen op deze speciale dag. Gedurende de dag was een film- en fotografieploeg van Landstede studenten aanwezig om het speciale evenement voor de Zwolse kinderen op beeld vast te leggen. Dit beeldmateriaal is binnenkort terug te vinden op de website van SportService Zwolle.

De IJstijd!-Winterspelen werden geopend met een officiële openingsceremonie, waarbij de teams apart werden voorgesteld aan het publiek en een ereronde reden. Daarna ging het evenement van start op de 400 meter-baan met 500 meter schaatsen, estafette, marathon en ploegenachtervolging, en werd er op de baan in het middenterrein voorronde- en finalewedstrijden om de ijshockeybeker gespeeld. De ijshockeyploeg van het Carolus Clusius College liet zien een hecht team te zijn en voor elkaar door het vuur te gaan. In de ploeg zaten veel debutanten. “Ik zit al op schaatsen, maar ik wilde ijshockey ook graag een keer proberen”, aldus Stijn de Jong (14) “Het is wel een hele andere manier van schaatsen, bij het ijshockey heb je een veel kortere slag dan bij het lange baan schaatsen.” 

Team Zwolle-Ambassadeur Linde Gilsing (16) heeft al meer ervaring. Ze is lid van schaatsvereniging Zwolle. “De sfeer bij dit evenement was heel goed. Ik vind het leuk dat kinderen die niet op schaatsen zitten, op deze manier met schaatsen in aanraking komen en dat ik ze een beetje kan helpen.” Linde deed onder andere mee aan de marathon. Evenements-iconen Rintje Ritsma, Barbara de Loor, Cees Juffermans en Ron Bertelink reden een ronde voorop, waarna de meiden vijf ronden de strijd met elkaar aan gingen. Linde wist zelfs vooraan in het peloton te eindigen.

Fabian van Dunnen (8) en Maura Noordermeer (8) waren de jongste deelnemers van de Zwolse schaatsequipe. Ze vonden het beide wel een beetje spannend, maar hadden het toch erg naar hun zin. “Ik heb drie keer geoefend op de ijsbaan van Zwolle”, geeft Fabian aan. De ‘youngsters’ namen het schaatsevenement heel serieus. “Ik heb na de eerste wedstrijd een paar rondjes gereden, zodat ik bij de ploegenachtervolging weer goed kon schaatsen”, aldus Maura. De kinderen waren dan ook de hele dag op het ijs te vinden.

Punten konden verdiend worden met een goede uitslag bij de verschillende wedstrijden, supporters/outfit, sportiviteit en respect. De overall winnaar was Venlo.

De kinderen en ouders hebben genoten van deze mooie dag. Een prachtig evenement, waar de Zwolse kinderen mooie individuele- en teamprestaties lieten zien, goed samen hebben gewerkt en veel doorzettingsvermogen toonden. SportService Zwolle en de vertegenwoordigers van de ijsbaan van het IJsbeeldenfestival kijken terug op een geslaagd schoolschaatstraject.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het was een geweldige dag en het verdiend zeker een vervolg!!! Complimenten aan degene die het voortouw heeft genomen. RINTJE RITSMA. en sportservice zwolle bedankt namens supporters en deelnemers.


    ⚠️ Meld

Reageer