PEC Zwolle weken zonder Mokotjo en Lachman

Zwolle – PEC Zwolle moet het enkele weken stellen zonder Kamohelo Mokotjo en Darryl Lachman. Trainer Ron Jans zag Lachman bij zijn rentree opnieuw uitvallen, terwijl de Zuid-Afrikaan al langere tijd met een knieblessure kampt. Mokotjo wordt dinsdag geopereerd aan zijn meniscus en zal daardoor vier tot zes weken niet inzetbaar zijn. Dat schrijft voetbalmagazine VI maandag.

05-07-2013_pec_zwolle_fotopersdag-spelers_en_staf_22.jpg 

De dynamische middenvelder mist sowieso de komende vijf competitieduels. Behalve Mokotjo mist Zwolle ook Lachman de komende weken. De centrale verdediger was pas hersteld van een hamstringblessure, maar liep tijdens het duel met Roda JC een enkelblessure op. Of Maikel van der Werff inzetbaar is voor het midweekse competitieduel met FC Utrecht is nog niet bekend. De verdediger heeft last van zijn bovenbeen. De blessure van Lachman biedt nieuwkomer Trent Sainsburry de kans zijn debuut te maken in het shirt van PEC Zwolle. Donderdag neemt Zwolle het op tegen FC Utrecht.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Is het wel verstandig om Sainsbury meteen al te laten debuteren? Die jongen heeft nog een halve jetlag en is van stel op sprong in een totaal andere wereld terecht gekomen. Ver van huis omringd door onbekenden etc. Lijkt me niet handig om dan meteen al tegen Utrecht in de basis te starten.


  ⚠️ Meld

 2. Dat is wel een aderlating, zeg, en dat in deze belangrijke tijd. Gelukkig hebben we iig 6 punten uit de laatste 2 wedstrijden.
  Ben wel heel benieuwd naar de nieuwste aanwinst die nu niet gespaard kan worden maar direct, logischerwijs, volop aan de bak moet.


  ⚠️ Meld

 3. @Geert, hoelang is dat geleden dan? Van de PEC site:

  Mans speelde in de jaren ??50 en ??60 voor PEC Zwolle. De sterke verdediger maakte in 1957 voor het eerst zijn opwachting voor de club. De in Suriname geboren Mans was één van de eerste donkere spelers van de club. In Zwolle werd hij als voetballer en als mens gerespecteerd.  ⚠️ Meld

 4. @pecisback, Een halve jetlag? Volgens mij is hij er al een tijdje en genoeg ge-acclimatiseerd. Hij komt hier om te voetballen dus gewoon opstellen.


  ⚠️ Meld

 5. @Pecisback.

  Het is wel een Australiër h?, die hebben een over-mijn-lijk mentaliteit in tegenstelling tot de meeste Nederlandse voetballers.
  Waar ik wel een vraagteken bij heb is of het niveauverschil tussen de Australische en Nederlandse competitie niet te groot zal blijken te zijn.
  Maar ook dat wil ik vooralsnog positief bezien.

  Europees voetbal lonkt! 😀
  Nog steeds op drie fronten. 😉


  ⚠️ Meld

 6. Ja, dit is een lastige situatie voor de staf gok ik.
  Nu hebben we in deze zware week nog Broerse, waar ik trouwens het grootste deel van de tijd erg tevreden over ben, en de nieuwe aanwinst Sainsbury.
  Wat als er nog iemand wegvalt door kaarten of een blessure?

  Van Polen kan eventueel, maar toch liever niet eigenlijk..
  Als er iemand uit de jeugd bij moet dan gok ik op Usta?  ⚠️ Meld

 7. JJR en ZIB: Ik hoop dat jullie gelijk hebben, maar vooralsnog zie ik dat manneke (hij is nog jong) ondanks zijn waarschijnlijke talent nog niet meteen de pannen van het dak verdedigen. Helemaal niet met een spits als de Ridder tegenover zich. Die lust hem rauw. Nee, dan toch Broerse maar achterin zetten. Is ook niet ideaal, maar gezien de omstandigheden toch beter.

  Nogmaals: Hopelijk zit ik er helemaal naast.


  ⚠️ Meld

 8. Uit nood geboren: van Polen op de plaats van Lachman, Gravenbeek rechtsachter, Drost naast Klich. En voor iedereen geldt: het snot voor de ogen voetballen. Succes!


  ⚠️ Meld

Reageer