Lions Club Zwolle houdt internetveiling

Zwolle – De Lions Club Zwolle organiseert een internetveiling, waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Lezen en Schrijven. Tot 22 februari worden spullen ingezameld, waarop van 29 maart tot en met 3 april via internet kan worden geboden.

Mede op initiatief van prinses Laurentien is een aantal jaren geleden de Stichting Lezen en Schrijven opgericht met als doel laaggeletterdheid te helpen voorkomen en te verminderden. Naar schatting zo’n 1,3 miljoen mensen in ons land hebben met laaggeletterdheid te maken, wat wil zeggen dat zij grote moeite hebben met lezen en schrijven. Daarvan wonen er zo’n 45.000 in de regio Zwolle.

De opbrengst van de veiling van de Lions Club is bestemd voor het project ‘Taal voor het Leven’, dat dit jaar in Zwolle en omgeving wordt gestart om laaggeletterden naar een hoger lees- en schrijfniveau te brengen. Daarmee worden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot en worden ze in staat gesteld om actiever in de maatschappij mee te doen. Belangrijk onderdeel van het project is een promotiecampagne om zoveel mogelijk laaggeletterden te bereiken. Daarbij zullen speciaal hiervoor opgeleide taalambassadeurs worden ingezet.

Voor de veiling werkt de Lions Club Zwolle samen met BVA Auctions, op het gebied van internetveilingen het grootste bedrijf van ons land. Tot 22 februari worden spullen ingezameld, bijvoorbeeld artikelen die thuis min of meer overbodig zijn geworden, maar op een veiling toch nog een aardig bedrag kunnen opbrengen. Wie iets aan te bieden heeft, kan contact opnemen met Joost Snoep, tel. 06-53337560 of e-mail joostsnoep@online.nl. Op 22 februari is bij O. de Leeuw op het adres Gasthuisdijk 13 een innamedag en op 29 maart kunnen hier van 10.00 tot 15.00 uur alle kavels worden bekeken.

Artikel delen:

Reageer