Hornbach Zwolle kan gaan bouwen

Zwolle – Maandagavond tijdens de gementeraadsvergadering werd het bestemmingsplan Blaloweg en Katwolderweg vastgesteld. Alleen de SP was tegen het plan. Het besluit houdt in dat Hornbach er een bouwmarkt, tuincentrum en een ‘drive in’ kan bouwen.

hornbach_3.jpeg 

Op 22 april 2013 heeft de raad een besluit genomen over de herontwikkeling van het voormalig Shell-terrein aan de Blaloweg en de Katwolderweg. Ingestemd is toen met een bestemmingsverandering voor een bouwmarkt, tuincentrum en ‘drive in’ inclusief parkeergelegenheid. Daarna is een nader Stedenbouwkundig programma van Eisen opgesteld dat is vertaald in een ontwerp bestemmingsplan. Dit ontwerp heeft zes weken ter inzage gelegen. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn vier zienswijzen ingediend. Voornamelijk ingediend door diverse bouwmarkten. De zienswijzen zijn samengevat en van commentaar voorzien in de nota van zienswijzen. De zienswijzen hebben geleid tot het wijzigen van het bestemmingsplan. Verder zijn er wijzigingen doorgevoerd als gevolg van het vastgestelde beleid Attentiemasten en zijn er een aantal ambtshalve wijzigingen. De wijzigingen zijn omschreven in de wijzigingsnota. Tegen de 40-meter hoge attentiemast van Horbach was nog wel wat commentaar. D66 voorman Jan Brink, Michiel van Harten van GroenLinks en Edwin Koster zien de reclamemast niet zitten, en willen op z’n minst dat, na klachten bij de A28 in Zwolle Noord, de directe omgeving wordt betrokken bij dit plan.

hornbach_1.jpeg

hornbach_2.jpeg

hornbach_4.jpeg 

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Een Hornbach: ok, da’s een aanwinst voor de stad. Maar is het nu echt nodig om zo’n idioot hoge mast neer te zetten? Het leek wel alsof de ontwerper heeft gedacht “hmm… hoe kan ik de horizon zoveel mogelijk ontsieren? Ik heb het! We zetten er een loei van een knaloranje mast neer!”


  ⚠️ Meld

 2. 😀 De VVD had geen enkel probleem met Hornbach en diens mast. Thom van Campen: “Wij heten Hornbach van harte welkom in Zwolle en zijn blij dat ze straks al van ver af te zien zijn.” Waarschijnlijk een vlaag van verstandsverbijstering, of ze zijn gevallen voor de kleur.


  ⚠️ Meld

 3. Gelukkig dat Hornbach er komt, van die mast heeft niemand last, ik hoor ook niemand klagen over de Hanos Mast en zo zijn er nog veel meer.


  ⚠️ Meld

 4. Drive in? Wat voor drive in.
  KFC burgerking pizzahut
  Prima laat maar komen begint zwolle eindelijk op een stad te lijken
  Dat gezeur over masten enZ…
  Ga lekker in de.polder wonen en niet in een stad  ⚠️ Meld

 5. Prachtig die masten. Mooi gezicht als je bijvoorbeeld in hoogbouw woont.

  Kunnen we de letters van Hornback niet laten knipperen met wat felle kleuren? Dan valt het goed op en gaat het zijn doel niet voorbij.  ⚠️ Meld

 6. Voor attentiemasten/reclamemasten speelt de VVD een “not in my backyard”-politiek: Ze zullen alleen tegen zijn indien 1 van de VVD-gemeenteraadsleden er vanuit z’n woning last van zal hebben.

  Als die mast er komt, voorspel ik dat de laatste woningen in het appartementencomplex op de hoek Klooienberglaan/Obrechtstraat alswel appartementen aan het nog te bouwen Katwolderplein en op het voormalige Schaepmanterrein een stuk minder makkelijk verkocht zullen worden!


  ⚠️ Meld

 7. Ik denk dat dat wel meevalt Arie, wat ik me wel afvraag is of die brug en kruisingen daar omheen dat extra verkeer aankunnen. Loopt nu al vaak vast.


  ⚠️ Meld

 8. Drive in heeft bij Hornbach niets met eten te maken. Je kunt met je auto (en aanhanger) naar binnen rijden en direct inladen wat je nodig hebt. Zie voorbeelden bij andere vestigingen.


  ⚠️ Meld

 9. Die Mast van Groene Land aan de Rieteweg is lelijk en de mast van Hornbach wordt twee keer zo hoog dus twee keer zo lelijk.
  Zo’n schreeuwende reclamemasten40 meter hoge mast heeft zo’n onderneming niet nodig een 12 meter hoge mast is toch voldoende.

  Als je in Holtenbroek woont kan je er ook van genieten is de wijk net opgeknapt en dan krijg je dat uitzicht.

  Maar als het grote geld uit Duitsland iets wil dan loopt de wethouder er als een hondje achteraan


  ⚠️ Meld

 10. Een bericht van anderhalf jaar geleden, volgens het bord aan de weg is de opening najaar 2015. Er zit nog geen paal in de grond, ik zeg dat gaat niet lukken.


  ⚠️ Meld

Reageer