Winst voor handbalheren SV Zwolle in Varsseveld

Zwolle – De heren van SV Zwolle Handbal mochten een winst boeken tegen het eerste herenteam van Reflex in Varseveld. Ondanks de winst hebben de Zwolse heren, net zoals in de vorige wedstrijden, toch enige moeite met het spel van Reflex. 

handbal_1.jpeg 

De goede wedstrijdspirit zat er nog goed in bij de heren van SV Zwolle na de laatste wedstrijd. Zo werd de wedstrijd ook gestart: er vol voor gaan en lekker handballen. Aan beide kanten werden flitsende aanvallen te zien in het beginstadium. Mooie kansen, maar het afronden liet nog even op zich wachten. De bal wilde er in beide kanten nog niet in leek het. Reflex mocht dan uiteindelijk de spits afbijten en de voorsprong pakken door een goed genomen penalty. De scheidsrechter liet goed merken dat hij de wedstrijd leidde en de overtredingen goed opmerkte. Daarna waren beide teams weer meer gefocust en leek het om en om te scoren.

Naar de rust toe ging Zwolle meer uitlopen op Reflex, alhoewel de heren toch veel doelpunten verspeelden. Kansen werden niet afgemaakt door de bal eenvoudig in het bereik van de keeper te plaatsen. Met een stand van 7-12 gaan de heren de rust in.

De tweede helft wilde het Zwolse team de voorsprong behouden en zo mogelijk uitbreiden. Met meer spelers op de bank dan de thuisploeg hadden de Zwollenaren het tempo opgeschroefd. De individuele acties, snelle breaks en korte samenspel leverde, ondanks enkele missers, toch goede resultaten op. 

Met een eindstand van 13-24 werd de wedstrijd beëindigd.

Doelpuntmakers:
Rik Talens 8, Bart Kroeze 5, Hans Kan en Robert ter Stege 3, Luuk Broers en Patrick Dania 2, Jelle van den Bos 1

Met nog zes wedstrijden te gaan is het eerste seizoen voor de heren van SV Zwolle bijna voorbij. Volgende week zaterdag 8 februari mogen de heren van Zwolle naar Sporthal De Marke te Hattem. De derby SV Tyfoon – SV Zwolle begint om 21:15 uur. 

De verwachting is dat het een mooie pot wordt, met veel supporters van beide clubs, want de heren van Tyfoon zijn erg gegroeid in dit seizoen.

Artikel delen:

Reageer