UB40 in mei naar Hedon Zwolle

Zwolle – Na twee zeer succesvolle shows in 2013, komt UB40 dit jaar terug naar Nederland voor een optreden in poppodium Hedon. Donderdag 1 mei staat de wereldberoemde reggaeband in Zwolle met zowel de bekende hits Red, Red Wine en I’ve Got You Babe, als nieuw werk op het repertoire. Voorverkoop start aanstaande zondag 9 februari via Ticketmaster. 

ub40press.jpg 

UB40 behoeft geen introductie. De lijst met enorme wereldhits van deze band is namelijk eindeloos. Red, Red Wine, Maybe Tomorrow, I’ve Got You Babe, (I Can’t Help) Falling In Love With You, Kingston Town, Cherry Oh Baby, Rat In Mi Kitchen, tijdloze klassiekers die nooit van de radio zijn verdwenen.

Ook in het nieuwe millennium is UB40 nog mateloos populair. Het noodlot lijkt toe te slaan wanneer in 2008 zanger Ali Campbell uit de band stapt om zich op zijn solocarrière te richten. De rest van de groep weigert echter om bij de pakken neer te gaan zitten en lijft Ali’s broer Duncan Campbell in. De heren werken al een tijdje aan een nieuw album en hopen dat dit voorjaar nog uit te brengen. "De nieuwe liedjes die op dit album staan, zijn een langgekoesterde wens van de band", vertelt UB40-saxofonist en medeoprichter Brian Travers. Hij noemt het werk ‘de vertrouwde UB40 in een nieuw jasje’ met daar ‘veel andere muziekstijlen in verwerkt’. Met het nieuwe album, alle oude klassiekers en een spetterend live optreden wordt de fan getrakteerd op een wereldband in Zwolle.

UB40

Locatie                      : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                    : Donderdag 1 mei
Open                        : 19:30 uur
Aanvang                    : 20:30 uur 
Entree                       : € 48,00

Let op: kaartverkoop start zondag 9 februari om 10:00 uur via ticketmaster.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Stel nu dat de broer van Mick Jagger gaat zingen in de Rolling Stones. Is het dan nog de Rolling Stones en willen we het volledige bedrag voor het concert betalen?


  ⚠️ Meld

 2. De stem van Ali was wel zeer bepalend voor de sound van UB40. We zijn nu een paar decennia verder met een band die eventjes de zakken komt vullen.


  ⚠️ Meld

 3. Ik zie muzikanten honderd keer liever in Hedon dan in wat voor dome, arena of sporthal dan ook. Over de prijs kun je van alles vinden, maar voor minder zullen dit soort groepen waarschijnlijk niet komen spelen. Ook met deze prijs zal het bordje “uitverkocht” er wel op komen.


  ⚠️ Meld

 4. Ik baal gewoon, omdat de prijs voor mijn budget veel te hoog is. UB40 was vroeger een van mijn favorieten, maar als Ali niet erbij is verzacht dat wel het leed.


  ⚠️ Meld

 5. Hebben jullie enig idee wat het kost om deze artiesten te boeken? Ik ook niet.. Maar geloof me, je mag blij zijn dat het relatief kleine Hedon deze kans krijgt. De laatste jaren hebben ze een aantal grote Internationale namen naar Zwolle gehaald. En met een zaal waar “slechts” een paar honderd mensen in kunnen is het niet raar dat ze een hoge prijs vragen.. 20eu p persoon is gewoon niet rendabel.

  En alles wat Ap zegt. (Y)


  ⚠️ Meld

Reageer