Straatroof in Schellertunnel

Zwolle – Maandagavond 3 februari is in de Schellertunnel in Zwolle een 64-jarige Zwollenaar door vier mannen beroofd van zijn tas. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. De Zwollenaar fietste rond 23.30 uur door de Schellertunnel toen hij door vier mannen werd tegengehouden en naar de grond werd geduwd. Het viertal beroofde de man van zijn tas met klarinet, en vluchtte vervolgens in de richting van de Schellerweg.

politie_logo_4.jpg 

De Zwollenaar liep bij de straatroof lichte verwondingen op aan zijn knie. De gealarmeerde agenten hebben in de omgeving nog uitgekeken naar de vier mannen waarbij ook een speurhond is ingezet. Het viertal werd helaas niet meer aangetroffen. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. De mannen waren vermoedelijk lichtgetint, drie van hen droegen een bivakmuts. Mogelijke getuigen kunnen de politie bereiken via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Baloe, overdrijven is ook een vak. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit gebeurt, maar helaas hoort dat wel bij het stadsleven. Hoe jammer en onwenselijk dat ook is. Sterkte voor het slachtoffer!


  ⚠️ Meld

 2. Stadshagenees, natuurlijk dit hoort erbij als je in de stad woont!
  Moet je naar niet op straat gaan fietsen om 23.30 uur toch? Op het platteland kun je ook beroofd worden hoor en daar wordt ook ingebroken. Laffe daad! Sterkte aan het slachtoffer.


  ⚠️ Meld

 3. Nee Mul, niet speciaal. Ik baal vreselijk van dit soort criminaliteit, maar ik voel me nog steeds erg veilig. Ik reageerde op Baloe, we moeten ons niet bang laten maken door dat gajes.


  ⚠️ Meld

 4. Kijk eens aan, vier eikels die dat oudtje beroven en vervolgens wegrennen… Die moet je vinden, in de cel gooien en maar mand lang geen eten en drinken geven…. Kijken wat ze dan gaan doen…
  Sterkte slachtoffer!


  ⚠️ Meld

 5. B&W schittert tijdens het wijzigen en vaststellen van bestemmingsplannen, tijdens de discussie over de reclametoren van Hornbach en het bezoeken van de Sligro, terwijl het geweld in onze mooie stad explodeert. Waar zijn onze politiek leiders. Of scoren wij hier niet mee, nu de verkiezingen voor de deur staan.


  ⚠️ Meld

 6. Je kunt nu wel zo mooi zeggen..gaan we weer geert?..mul,
  maar ik durf hier wel te zeggen,dat ik de laatste jaren wel
  racistischer ben geworden..kijk bijv. maar eens in holtenbroek
  dat spul hangt de hele dag bij het winkelcentrum..(kan ik niet,want ik
  moet werken) grote bmw op de stoep..(als ik dat doe krijg ik er een prent op)
  de bek en nek vol met goud..(kan ik niet betalen)..waar doen die
  gasten dat allemaal van dan?..je maakt mij niet wijs dat ze dat
  allemaal van hun uitkering betalen!


  ⚠️ Meld

 7. Kunnen we eens af van de comotie als er iemand met een kleurtje een criminele actie uithaalt? Wij witten hebben echt niet het alleenrecht op criminaliteit.
  En met z’n vieren een oudere beroven is walgelijk ongeachte de kleur van dader of slachtoffer.


  ⚠️ Meld

 8. Weten we nu nog niet bij welke bevolkingsgroepen de criminaliteit het hoogst is?
  De volgende lading is uit het oostblok onderweg..  ⚠️ Meld

 9. Ik heb recentelijk een oud plafond in de assendorp gestript die was geisoleerd met o.a zwolsche couranten uit de jaren 1978/1979.
  Uit nieuwsgierigheid eens doorgelezen, en ook daarin werd gerept over een weekend met uitgaansgeweld, een steekpartij en inbraken.

  Het wordt helemaal niet onveiliger, sterker nog, de criminaliteit daalt al jaren in Zwolle. Hooguit zijn er wat meer moordzaken dan andere jaren, maar dat is een toevallige piek.

  Een hoop mensen met (onterechte) onveiligheidsgevoelens gaan selectief alles lezen wat met misdaad te maken heeft, en worden zo overspoelt met deze informatie.
  Over het column waarin staat dat de misdaad daalt lezen ze heen.
  En maar spitten door het AD en de telegraaf, zoeken en zoeken om maar je eigen gevoel te bevestigen.
  Naar elkaar schreeuwen dat het vroeger zoveel beter was terwijl het dat niet was, en in een circeltje gaan hangen tussen de andere reaguurders.

  Mensen laat je niet gek maken, doe die PC en krant een keer een paar maanden de deur uit, en ervaar in wat voor ontzettend veilige en mooie stad we wonen.

  Probeer het gewoon
  🙂


  ⚠️ Meld

 10. Helemaal waar moimoi. Daarnaast speelt het een grote rol dat we tegenwoordig continu op het digitale nieuws zitten. Liefst verschillende kranten, waardoor je dezelfde koppen meerdere keren voorbij ziet komen. Vervolgens krijgen misdaden aandacht op social media en twitter, waardoor er nog meer over misdaad gelezen wordt. Als klap op de vuurpijl ziet de politiek deze ‘onrust’ ook en doet ook nog eens een duit in het zakje om flink op veiligheid te hameren. Zo krijg je vanzelf het idee dat het allemaal een grote puinhoop is op dat gebied.  ⚠️ Meld

 11. Geert en Annetjuh, helemaal waar wat jullie zeggen. Gelukkig zijn er nog mensen die het willen zien, benoemen en niet de kop in het zand steken!


  ⚠️ Meld

 12. Ik zie ook genoemd worden, dat dit nu al de zoveelste keer is in de tunnels naar Zuid. Heb ik iets gemist dan? De laatste keer is toch al een tijdje geleden?

  Verder moet je natuurlijk niet vergeten, dat je in een stad met 120.000+ inwoners woont; daar zitten ook rotte appels tussen. Relatief zal het wel meevallen denk ik zo. Ik moet wel zeggen, dat ik zelf altijd de tunnels door kijk voordat ik er in fiets. Als ik laat op straat ben en ik heb het gevoel dat het niet pluis is neem ik wel een andere tunnel.


  ⚠️ Meld

Reageer