Aanmelden voor Nationale Sportweek in Zwolle

Zwolle – Op 19 april aanstaande is het zover, dan start voor de 11e keer de Nationale Sportweek in Nederland. De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te helpen vinden.  

22-04-2013_aftrap_nationale_sportweek-wijkcentrum_de_gerenlanden_03.jpg 

Door het organiseren van activiteiten op scholen, binnen de kinderopvang, in buurten en bij sportverenigingen streeft SportService Zwolle naar een week vol sport, beweging en plezier. Hierbij zoekt SportService de samenwerking met onder andere het onderwijs, BSO’s en sportverenigingen. Dit jaar valt de Nationale Sportweek (19 t/m 26 april) voor de basisscholen in Zwolle in de meivakantie. Er is besloten in de week voorafgaand aan de Nationale Sportweek extra aandacht te vragen voor sport en bewegen op scholen en in de buurt. Traditioneel vindt op de vrijdag in de Nationale Sportweek de ‘Buurtsportdag: ontdek jouw sport!’ plaats. Vorig jaar viel de Buurtsportdag samen met de Koningsspelen. Ook dit jaar vinden op de vrijdag in de Nationale Sportweek de Koningsspelen plaats. Ondanks de meivakantie wil SportService in samenwerking met de Zwolse sportverenigingen weer de Koningsspelen organiseren in de Nationale Sportweek, en wel op vrijdag 25 april. Het vraagt een ander organisatiemodel, aangezien het moeilijker per school/per klas te organiseren is, maar de sportstichting zal in samenspraak met de sportverenigingen tot een oplossing komen. 

Naast dat verenigingen kunnen participeren in het onderwijsprogramma of tijdens de Buurtsportdag/Koningsspelen, kunnen verenigingen de Nationale Sportweek aangrijpen om zelf activiteiten te organiseren en aandacht voor de vereniging en/of een activiteit te vragen. Denk hierbij aan laagdrempelige activiteiten zoals een ouder-kind toernooi of vriendjes- en vriendinnetjesdag. Verenigingen kunnen hun activiteiten aanmelden op de website www.nationalesportweek.nl

Artikel delen:

Reageer