LAB 1870 op Bevrijdingsfestival in Zwolle

Zwolle – Het koor en de band van LAB 1870 zal op een podium staan tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Dat verklapt het project op haar eigen website. LAB 1870 is een initiatief van het Van der Capellen scholengemeenschap, Meander college, Driezorg, Hedon en Glimlach producties ,is op zoek naar muzikaal talent onder jongeren t/m 18 jaar en senioren vanaf 70 jaar!

lab_1870_3.jpg 

Na het enorme succes vorig jaar van het pilot project Lab 1870, is een uitgebreidere versie worden gestart. De insteek is om jongeren en ouderen samen te brengen in de setting van een muzikaal avontuur! Laten zien dat ouderen en jongeren prima kunnen samenwerken en laten zien dat beide generaties tot veel in staat zijn. De vooroordelen die beide generaties over elkaar hebben weg te nemen. Ouderen die jaren geleden hun muziek instrument `aan de wilgen hebben gehangen`uit te dagen om deze weer op te pakken. En niet te vergeten veel (speel/levens) plezier! Plezier dat gedurende het proces onderling naar voren zal moeten komen en plezier dat straks van het podium moet spatten om zowel het oudere als het jongere publiek te inspireren.

De bedoeling van Lab1870 is om tijdens de 10 maanden van dit project 10 shows te geven voor publiek. De optredens zijn o.a. op scholen, woonzorgcentra, theaters en festivals met als hoogtepunt een uitvoering op festival Zwarte cross juli 2014. De begeleiding van koor en band staat onder professionele begeleiding van docent muziek Wouter de Goeij. In eerste instantie zullen koor en band aparte begeleiding krijgen, om daarna samengevoegd te worden tot één band inclusief koor.

Het project duurt 10 maanden en deelnemers zullen wekelijks vrij moeten plannen voor een gezamenlijk oefenmoment met daarnaast thuisopdrachten. Jongeren kunnen eventueel deelname onder de `maatschappelijke stage` laten plaatsvinden. Aanmelding van (ex) muzikanten en vocalisten kan bij de balie van het Van der Capellen scholengemeenschap (Jennifer Diepman), elke Balie van Driezorg Zwolle of via de website www.lab1870.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer