Isala Zwolle koploper op gebied oncologische zorg

Zwolle – Isala is door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) uitgeroepen tot koploper in Nederland op het gebied van oncologische zorg. Dit maakte de NFK bekend met het lanceren van de Kies Bewust Kaart, die inzicht geeft in de kwaliteit van kankerzorg per ziekenhuis. Isala voldoet zowel aan de SONCOS normen (opgesteld door samenwerkende beroepsverenigingen) als aan de normen van de NFK.

Het Isala Oncologisch centrum bestaat in maart vijf jaar. De afgelopen jaren heeft het Oncologisch centrum veel ontwikkelingen doorgemaakt. Zo zijn er twee multidisciplinaire poliklinieken opgestart, de Mammapolikliniek en de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie.

Het Isala Oncologisch centrum richt zich de komende jaren op het verder uitbouwen van de topklinische functie in de wijde regio. “Wij werken nauw samen met omliggende regionale ziekenhuizen en willen deze samenwerking verder uitbouwen, zodat we de zorg samen naar een nog hoger plan kunnen brengen. Verder vinden wij innovatie en wetenschappelijk onderzoek erg belangrijk. Zo maken wij gebruik van een operatierobot bij prostaatkanker en een jodiumzaadje voor de precieze lokalisatie van borsttumoren”, vertelt Aafke Honkoop, internist-oncoloog en bestuursvoorzitter van het Isala Oncologisch centrum.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer