Doepark Nooterhof zoekt vrijwilligers

Zwolle – Doepark Nooterhof is voor veel Zwollenaren inmiddels een bekende plek. Naast studenten van Landstede en cliënten van Frion, zijn ook veel vrijwilligers hier actief. Zij helpen in de tuin, als rondleider of in de Infowinkel. Door de toegenomen drukte is Doepark Nooterhof voor komend seizoen weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Regelmatig worden groepen ontvangen in Doepark Nooterhof. Daarbij wordt ook rondleidingen verzorgd. Voor het verzorgen van de rondleidingen zoekt Doepark Nooterhof enthousiaste vrijwilligers die een tot twee keer per week een rondleiding willen verzorgen. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. De Nooterhof zoekt mensen die interesse hebben in groen en natuur, die het geen probleem vinden om voor een groep te staan (jong en oud), die goed kunnen vertellen en die circa twee dagdelen per week beschikbaar zijn, ook in de weekenden. Er wordt gezorgd voor een goede instructie, zo loop je eerst een aantal keren mee met de gidsen die nu al actief zijn. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

In de Infowinkel van Doepark Nooterhof kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het park, over duurzaamheid en over natuur en milieu. Bovendien worden in het winkeltje producten verkocht zoals bloemen- en groentezaden, vogelhuisje en duurzame geschenkartikelen. Voor de Infowinkel zoekt de Nooterhof vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te informeren, te adviseren en om te verkopen. Het infopunt is nu nog open op woensdag- en vrijdagmiddag, het is de bedoeling dat het punt ook op zaterdag- en zondagmiddag open is. Ervaring is niet vereist, enthousiasme is een grote pre. De Nooterhof biedt een goede begeleiding, je werkt in een leuk team op een leuke plek in Zwolle. De Infowinkel is geopend van medio maart tot eind oktober. Doepark Nooterhof heeft verschillende tuinen, waaronder de tuin van de vergeten groenten, de kruidentuin en de bijen- en vlindertuin. Deze tuinen worden onderhouden door de tuinvrijwilligers. Elke maandagochtend en woensdagmiddag zijn zij aan het werk in de tuinen.  Ervaring met tuinieren is geen must, je moet het vooral leuk vinden om met een groep mensen buiten actief te zijn. Als je ook als vrijwilliger in Doepark Nooterhof aan de slag wilt, stuur dan een e-mail met een korte motivatie naar: info@doeparknooterhof. Vermeld in je mail naar welke functie je voorkeur uitgaat. Een combinatie van beiden is trouwens ook mogelijk. Vergeet in de mail niet je contactgegevens te vermelden.
Artikel delen:
Reacties 2
 1. Doepark Nooterhof zou geld in ’t laatje kunnen brengen.
  Voor eenieder. Beter dat commercieel te maken. Anders
  sterft ’t net zo’n dood als het ecodrome.
  Op een zonnige zomerdag zit ’t hardstikke vol,
  en het amateurisme van vrijwilligers is hinderlijk.
  Maak ’t commercieel, is mij idee.
  ’t huidige concept hindert de vooruitgang.  ⚠️ Meld

 2. Het is daar al enorm commercieel. Zo erg zelfs dat je verzocht wordt weg te gaan als je je eigen eten en drinken meeneemt als je met je kids bij het waterspeelgedeelte bent. Landstede ‘zit’ erop en zal dit stukje gemeenschapsnatuur wel eens even een succesvol bedrijf maken. De commercieel manager is onlangs ook commercieel manager geworden van de Landstede sportfaciliteiten bij de Vrolijkheid, dacht ik gelezen te hebben. Lijkt me belangrijker dat ze goede lessen verzorgen. Aan de andere kant is het ook lastig om stageplekken te regelen voor mbo-ers. Maar toch zit er voor mij een luchtje aan.

  Overigens zijn die vrijwilligers naar mijn idee niet betrokken bij het uitbaten van het earth ship. Ze zoeken namelijk mensen met kennis over de natuur en niet naar mensen die biologische appeltaart kunnen serveren.


  ⚠️ Meld

Reageer