Dit is het nieuwe Hedon Zwolle

Zwolle – Nog geen jaar geleden is het startschot gegeven voor de grootschalige verbouwing van Hedon. Het eerste authentieke poppodium van Nederland! Weblog Zwolle ging dinsdag langs, was onder de indruk en maakte de volgende (foto-)reportage.

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_09.jpg 

Ver(nieuw)bouwing, noemt Hedon het zelf, want wie nu rondloopt zal merken dat er veel veranderd is. De grote zaal, waar nu 850 muziekliefhebbers kunnen genieten van de optredens, is gegroeid. Een spiksplinternieuwe kleine zaal, waar nu 200 mensen terecht kunnen, is aangebouwd, de bestaande oefenruimtes zijn onherkenbaar vernieuwd en er is een aantal oefenruimtes bijgekomen, waarvan er één geschikt is voor grotere groepen zoals bijvoorbeeld koren. Beide zalen hebben in het nieuwe onderkomen een podium dat in vergelijking met de vorige situatie gedraaid is. Het geluid van het podium gaat nu richting de Burgemeester Drijbersingel, wat geluidsoverlast naar de buurt tot een minimum beperkt. Daarnaast beschikt het nieuwe Hedon over een ruim backstagecafé, moderne sfeervolle kleedkamers, een luxe inpandige rookruimte en een gelijkvloers loading dock. Hedon stond altijd al bekend om haar goede licht en geluid en in het vernieuwde Hedon, met de bekende en herkenbare magenta kleuren, is dat nog overweldigender geworden. De gebruiksvriendelijke led-verlichting en het geluid is nieuw. Een concert bezoeken in Hedon is daarmee niet alleen maar een optreden bekijken, maar meer dan ooit een complete ervaring.

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_03.jpg

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_02.jpg 

 04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_10.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Dankzij de uitbreiding is Hedon in staat een nog spraakmakender programma neer te zetten. Naast mooie namen in de grote zaal worden in de kleine zaal de nieuwe parels gepresenteerd. Nog voor de opening zijn de eerste optredens al uitverkocht en velen haalden alles uit de kast om tickets voor de officiële opening te bemachtigen. Een teken dat Hedon werd gemist, maar muziekliefhebbers kunnen vanaf nu weer hun hart ophalen.

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_05.jpg

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_04.jpg

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_06.jpg

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_07.jpg

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_08.jpg

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_11.jpg

04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_12.jpg 

  04-02-2014_laatste_handelingen_voor_de_opening_hedon_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Ik ben wel benieuwd waar al die bezoekers hun auto’s gaan parkeren als ze een concertje bezoeken? Het nieuwe Hedon heeft al de helft van de naastgelegen parkeerplaats opgesnoept.


  ⚠️ Meld

 2. Het is geweldig dat het in Zwolle mogelijk is dat er zo iets moois kan bestaan. Ik ga er heel wat uurtjes genieten. En aan iedereen die er iets aan bijgedragen heeft : bedankt !


  ⚠️ Meld

 3. Gave foto’s van o.a. Het werk (gevelreclame, teksten op de deuren) welke wij hebben aangebracht.

  Ook voor rolstoelers is er een ruimte.

  Mooie aanwinst voor Zwolle


  ⚠️ Meld

 4. Ben benieuwd naar de opening, morgenavond.
  Als ik de plaatjes zie (mooie foto’s, Harry!) moet ik denken aan de vele debatten in de gemeenteraad. Ze hebben in ieder geval geleid tot een meerderheid en ook tot een fantastisch mooi gebouw.
  Anne, veel succes samen met je collega’s.


  ⚠️ Meld

Reageer