Vijf andere supermarkten open op zondag

Zwolle – Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 29 januari 2014 de volgende ontheffingen om openstelling op zon- en feestdagen gedurende de periode van 1 februari 2014 tot 1 februari 2015 hebben verleend aan:

• C1000 Mulder, Forelkolk 108; • C1000 Schokker, Petuniaplein 23; • Jumbo De Dobbe, De Dobbe 3; • Jumbo Kerssies, Hogenkampspassage 10; • Boni supermarkt, Deventerstraatweg 20. Tegen deze besluiten kan een belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum van het betreffende besluit bezwaar maken bij het gemeentebestuur, Postbus 10007, 80 00 GA Zwolle.

Een bezwaarschrift dient naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar te bevatten. Mits tijdig bezwaar is gemaakt, kan aan de Voorzieningenrechter het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB), Postbus 20021, 2500 EA ’s-Gravenhage worden verzocht om met betrekking tot het besluit een voorlopige voorziening te treffen.

Een bezwaarschrift kan door inwoners van de gemeente Zwolle ook digitaal worden ingediend. Op de website van de gemeente Zwolle www.zwolle.nl vindt u onder de knop ‘loket’ (burgers of bedrijven) de knop ‘producten en diensten’. Na het invullen van het trefwoord ‘bezwaar indienen’ treft u alle informatie aan. Voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift heeft u een DigiD inlogcode nodig.

Artikel delen:
Reacties 55
 1. Kerssies open op zondag, dat ik deze dag nog mee mag maken. Ik ben zeer verbaasd dat ze daarin meegaan. Ben ook zeer benieuwd wat de oude Kerssies daarvan vindt 😀


  ⚠️ Meld

 2. Ik denk niet dat Kerssies daar zelf iets over te vertellen heeft Jasper, ik denk dat het Jumbo hoofdkantoor dat allemaal wel voor hun regelt.


  ⚠️ Meld

 3. Ik juich pas als burgemeester en wethouders besluiten om ook het stadskantoor op zondag open te stellen.
  In de week moet ik daar ook al een nummertje trekken en op de bankjes zitten wachten om aan de beurt te komen.


  ⚠️ Meld

 4. Is het niet een beetje vreemd om pas op 29 januari een ontheffing te verlenen voor iets dat per 1 februari in gaat en er dan 6 weken de tijd is om bezwaren in te dienen??


  ⚠️ Meld

 5. wat een gezeik met die ontheffings flikker toch al die winkels open of dicht op zondag laat ze zelf kiezen wat ze willen .Al dat gezeik over de rustdag op zondag.  ⚠️ Meld

 6. Eindelijk een beetje leven in Westenholte op zondag

  Is het zo saai in Westenholte?
  Het is toch wel heel erg met je gesteld als je op zondag je vertier moet zoeken in de supermarkt tussen de aanbiedingen en de plofkip:)


  ⚠️ Meld

 7. wat een gezeik met die ontheffings flikker toch al die winkels open of dicht op zondag laat ze zelf kiezen wat ze willen .Al dat gezeik over de rustdag op zondag.

  Er wordt meestal geen rekening gehouden dat er ook nog personeel in de winkel aanwezig moet zijn. Dat zullen veel scholieren zijn, maar ook ongetwijfeld mensen met een gezin. En kom nu niet met het verhaal dat ze dan maar een andere baan moeten gaan zoeken.


  ⚠️ Meld

 8. Je kiest er zelf voor op zondag te werken, er is hier geen moeten bij.
  Voor de scholier lijkt me dat juist prettig een extra inkomstenbron.
  Ook winkelen op zondag doe je wanneer je dit wil, ook hier is geen moeten bij.
  De ‘rustdag’ kan iedereen op zijn eigen manier interpreteren.


  ⚠️ Meld

 9. Inderdaad; dan moeten die mensen maar een andere baan gaan zoeken. Wordt wel steeds lastiger kan ik die mensen vertellen; Staphorst misschien nog?


  ⚠️ Meld

 10. @Mike70 het personeel staat meestal te springen om op zondag te werken. Het verdiend namelijk 200%, 6 uurtjes werken en je kan voor 12 uur aftikken. Hou je meer tijd doordeweeks over. En als je vanuit geloofsovertuiging niet kan of wilt werken kunnen ze het je niet verplichten om te werken. Staat in de CAO.


  ⚠️ Meld

 11. Dat is leuk dat dat in de cao staat ,maar denk je nou echt dat je aangenomen wordt als je aangeeft dat je niet op zondag wilt werken.??
  Dacht ut niet;);)


  ⚠️ Meld

 12. Ja, schandelijk! Te erg voor woorden,
  wat een NON-beleid! Een paar ‘uitverkoren’
  supermarkten mogen open.
  Tsjonge, burgemeester en wethouders zijn
  echt doende met heeel ontoereikend bezig zijn.  ⚠️ Meld

 13. Ja, klopt pjotr, al dat gezeik zeg ook altijd… Waarom zouden die winkels niet gewoon elke zondag open kunnen, gezeur van die oude knaren over de zondagrust en zo, ik zou zeggen doe je gordijnen dicht stop wat in je oren en en blijf lekker in je hol zitten en val anderen niet lastig met je zondagrustdag of zo.. Mijn buurman is al lang blij dat die niet meer in Staphorst woont, wat een schijnheilige volkje zit daar toch met al die regeltjes en dit moet zo en dat moet zo..
  Ik zeg gooi alle winkels op zondagen open!!


  ⚠️ Meld

 14. Goh Br, de ene zijn vrijheid is de ander zijn beperking. Ben zelf in Amerika werkzaam geweest en het valt niet mee om mee te moeten in een 24 uurs economie.


  ⚠️ Meld

 15. He Jo, precies je bent daar geweest en het viel je niet mee, anders bleef je daar wel.. Ik ken ook mensen die dara 7dagen in de week werken en elke keer op verschillende tijden dienst hebben, en je went er wel aan hoor… Maar men is hier gewend “werken” net zo veel als de koffie drinken en dan op je luie reet op za en zo thuis blijven zitten en dan nog met de arogante kop lopen zeiken hard gewerkt en die dag maar even niet , als je dan echte harde werker bent doe je dat gewoon!! Werken voor je geld en hoe meer werken hoe meer geld!!


  ⚠️ Meld

 16. Sorry, maar ik wil liever niet op zondag werken. Ik vind zes dagen werken namelijk wel genoeg! Er zijn genoeg momenten door de weeks waarop je je boodschappen kunt doen. Voor de rest moet iedereen het zelf maar weten.


  ⚠️ Meld

 17. Beste br werk jij dan ook op zondag? Of ben jij dan de klant?
  Ik kan mij voorstellen dat fulltimers die de hele week al hebben gewerkt graag 1 dag in de week vrij willen zijn. Raar hé!


  ⚠️ Meld

 18. @ Sem en Sanne, als de winkel 7 dagen open is, wil dat niet zeggen dat je ook alle zeven dagen werkt. Of denk je dat men nu 6 dagen van 12 uur werkt?


  ⚠️ Meld

 19. Bantega, als je in een kleine supermarkt werkt, ontkom je er niet aan dat je als fulltimer ook aan de beurt komt om op zondag te werken. Daar heb je geen keuze in. De winkel opent nu iedere zondag z’n deuren en er zal toch personeel moeten staan. Nee, wij hebben niet zoveel studenten aan het werk.


  ⚠️ Meld

 20. @FCZZ,
  Klopt helemaal. Een ruime meerderheid van het supermarktpersoneel wil op zondag werken. Klopt ook dat de meeste supers open willen op zondag (komende zondag bijvoorbeeld 604 van de 905 AH filialen). Klopt ook dat 74 % van de inwoners op zondag boodschappen willen doen.

  Maakt allemaal nietsuit voor de christenen die zijn tegen en blijven tegen.


  ⚠️ Meld

 21. @ dictatortjes

  Ik maak zelf wel uit wanneer ik werk (dus ook op zondag ) en wanneer ik winkel (ook op zondag). Ettertjes die wel even zullen vertellen dat ik doordeweeks genoeg tijd heb voor boodschappen, mogen verhuizen naar gristelijke 5keer op zondag naar de kerk land. In Zwolle hoort dat soort volk niet thuis.  ⚠️ Meld

 22. Br, dat ik daar niet meer werk heeft niets te maken met het feit dat ik wat tegen een 24 uurs economie heb, maar het was maar voor de zomer. Bijzonder zo’n stelling in te nemen. Verder werk ik ook in de weekenden en ook de zondagen, omdat dat bij mijn werk hoort. Dat wil niet zeggen dat ik het eens ben dat het steeds meer mensen wordt opgelegd om op de zondag te werken. En kom niet aan dat we niet hard werken. Ik werk dat namelijk wel hard.


  ⚠️ Meld

 23. Ik vind dat iedereen zelf moet weten of hij / zij op zondag naar de supermarkt gaat en dat geldt zeker ook voor mensen die op zondag naar de kerk willen gaan!
  Wel vind ik het jammer van het sociale leven als mensen ook op zondag gaan werken.
  Bovendien zijn er al geluiden dat de extra beloning op zondag wordt afgeschaft,las ik laatst in de krant.


  ⚠️ Meld

 24. Gewoon open knallen die supermarkten.. in andere steden is het al jaren zo.. dorpje Zwolle doet weer eens moeilijk omdat het op een ”rust” zondag is.. wat een gelul we leven anno 2014!! KOEK KOEK!!!


  ⚠️ Meld

 25. En wie mogen daar verplicht vrijwillig gaan werken op hun rustdag? Poolse slaven? Of jongeren? Niet gaan winkelen mensen! anders worden we er allemaal binnen een paar jaar tot verplicht…je kunt nu al bijna niet nee zeggen tegen werken in het weekeind…dat schuift steeds verder .. niet gezond mensen…en de aandeelhouder zal je er niet zien werken, of de dure meneren… >:(


  ⚠️ Meld

 26. de christen pesters zijn er weer zie ik… met hun uitgekouwde 19e eeuwse marxitische priet praat… wat een dom gepraat… Kontstant doorwerken is gewoon niet gezond mensen, en als je een gezin hebt al helemaal niet, of familie… en van vrijwilligheid is staks ook geen sprake meer… de lonen worden gewoon naar verhouding lager…dat ging met het twee verdienen ook zo weet je nog… niet gaan kopen bij geldwolven mensen… >:( nu krijg je nog een hogrer loon als je op zondag werkt, maar dat is snel afgelopen, en de vrijwilligheid ook… een voordell…geen voetbal meer…


  ⚠️ Meld

 27. @willem- wie heeft het in hemelsnaam over constant doorwerken? Met een zondagsopening hoeft het personeel heus niet plots 48 uur in de week te werken.


  ⚠️ Meld

 28. @Sem er zijn ladingen mensen die hun weekend niet op zaterdag/zondag hebben. Dat maakt het voor hun niet minder weekend.

  Oh, en als ik alleen maar iets mag zeggen als ik zelf ook op zaterdag/zondag werk, ja, dat doe ik wel eens. En ik werk in de IT.


  ⚠️ Meld

 29. Evert en Jasper dat is voor iedereen weer verschillend natuurlijk. Gelukkig hebben jullie er geen problemen mee om op zondag te werken.
  Bij sommige beroepen hoort het erbij zoals bij hulpdiensten. Bij een supermarkt is het niet noodzakelijk, maar een extra luxe voor de klant. Ik hou liever de zondag vrij voor mijn gezin.


  ⚠️ Meld

 30. @Sem en dat is je goed recht. Dat moet je ook helemaal zelf weten.

  En nee, de supermarkt open op zondag is niet noodzakelijk. Maar dat geldt ook voor de maandag en de dinsdag of de avonden om maar iets te noemen. Het kan echter voor sommigen (velen?) wel handig zijn dat hij op zondag open is.


  ⚠️ Meld

 31. Jasper, het zal ook zeker handig zijn voor veel mensen.
  Alleen wordt het je vaak opgedrongen door de werkgever en daar heb ik moeite mee. Als het maar wel een keuze blijft voor het personeel, dan heb ik er geen problemen mee als er mensen zijn die dan wel willen en kunnen werken.


  ⚠️ Meld

 32. Dus iemand zonder geloofsovertuiging moet werken en iemand met hoeft niet te werken en vrijstelling?

  Lekker bedrijf. Je kan je beroepen op discriminatie…


  ⚠️ Meld

 33. Ingrediënten voor de discussie die misschien het debat van de zondagopenstelling meer losweken van het principiële debat. Want iemands principes kun je in debat toch niet veranderen. Die heb je in mijn beleving te respecteren.

  Twee uitspraken van de voorzitter van MKB Nederland:

  1. Weg met de toeslagen op arbeid op de zon- en feestdagen.
  /http://nos.nl/artikel/602643-mkb-stop-avondweekendtoeslag.html

  Overigens geen nieuw verhaal. In oktober 2012 is het roulatiesysteem goedgekeurd door de raad. Rond die tijd waren Cao-onderhandelingen gaande voor de supers. En toen wilden de supers al af van de toeslagen (avond-,zaterdag- en in toekomst zondagtoeslag).

  2. In dat zelfde artikel van de FD zegt de voorzitter: ‘Neem een zelfstandige winkelier. Die wordt door de concurrentie van grote ketens gedwongen mee te gaan met de koopzondag of koopavond. Door de toeslagen voor zijn personeel is het helemaal niet renderend voor die winkelier om open te zijn.”

  Niet de minste die het voorgaande stelt. Voldoende reden om (in het klein) niet iedere week een koopzondag te willen?

  Groeten,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 34. Gelukkig werken er in het ziekenhuis geen Christenen…
  Gelukkig zijn huisartsen die in een weekend moeten werken ook geen Christen, wat als we dat allemaal waren, waar moeten mensen dan naartoe in een weekend. Wacht tot het maandag is?
  Dus a.u.b. niet zo kortzichtig, mensen die gelovig zijn.
  Mensen die in een weekend werken verkiezen dit zelf en verdienen ook wat meer.
  Ps een dominee die zondags in de kerk staat, werkt hij nu wel of niet?  ⚠️ Meld

 35. Wat is dit? Staat bij de Bekendmakingen van de gemeente deze week:

  Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 27 februari
  2014 een ontheffing openstelling op zon- en feestdagen
  gedurende de periode 1 maart 2014 tot 1 februari 2015 hebben
  verleend aan:

  ⤢ Albert Heijn, Pijmanstraat 18.

  Tegen dit besluit kan een belanghebbende binnen zes weken
  na verzenddatum van het betreffende besluit bezwaar maken
  bij het gemeentebestuur, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.


  ⚠️ Meld

 36. De extra vergunning – bovenop de bestaande zondagsopenstelling van een aantal Zwolse supermarkten – is het gevolg van het intrekken van een niet meer gebruikte vergunning van de avondwinkel aan de Assendorperstraat. De gemeente besloot deze te verloten onder de gegadigde winkels. AH Zwolle-Zuid blijkt de ‘gelukkige’.


  ⚠️ Meld

Reageer