Open Huis JenaXL

Zwolle – Misschien wist je al dat jenaplanonderwijs voor vernieuwend leren staat. Anders denken zeg maar. Maar wist je ook dat Jenaplan eigenlijk supermodern is?

Iedereen heeft internet waardoor je alle informatie kunt Googelen. Daarvoor zou je dus niet meer naar school hoeven te gaan. Maar dan kun je je afvragen wat je dan aan school hebt. Dat is een goeie vraag, zeker in dit tijdperk van digitale informatie. Het antwoord is echter eenvoudig: Informatie hebben is anders dan ook iets daadwerkelijk met die informatie kunnen doen. Daar zit nu de rol van school. Jou daarbij helpen. Dat betekent niet dat je helemaal niets meer hoeft te weten, want je hebt immers ook basiskennis nodig om iets op te kunnen zoeken. Maar echt leren doe je pas als je met die informatie gaat spelen. Door met elkaar te discussiëren, samenwerken, plannen en fouten te maken om van te leren.

Bij JenaXL staat de leerling daarom aan het stuur. Vanzelfsprekend zorgen de docenten voor de basiskennis, structuur en de leertools. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en leert goed samenwerken. Zo heb je als leerling de ruimte om dingen te ontdekken die niet alledaags zijn. Is dat Erg? Nee, de wereld verandert immers ook razendsnel. En juist de mensen die anders denken kunnen het meeste bijdragen. Eigenlijk dus niet in hokjes denken, maar nieuwe hokjes maken. Dat is JenaXL, samen school maken. Zelf zien en ervaren?

Bezoek het Open Huis op donderdag 6 februari, 16.00-20.00 uur. www.jenaxl.nl.

Er is een Whiteboardfilmpje gemaakt over JenaXL.

Artikel delen:

Reageer