Kunstexpositie in de Gereformeerde Hogeschool

Zwolle – Op woensdag 12 februari opent cultuurhistorica Anikó Ouweneel-Tóth in het gebouw van de Gereformeerde Hogeschool een kunstexpositie met schilderijen van Irene van den Bos. De opening vindt plaats tijdens een openbare les in het kader van ‘kunst en religie’. Liefhebbers van kunst zijn van harte uitgenodigd voor de opening.

werk_29_okt_7.jpg

In de hal van de Gereformeerde Hogeschool wordt regelmatig kunst tentoongesteld. De opening van 12 februari is van 14.00 tot 15.00 uur.

lady_with__the_fan_110x110_olie.jpg 

Het programma ziet er als volgt uit:
• Welkom – in de hal van de GH
• Beschouwing door Anikó Ouweneel-Tóth – lokaal C005
• Kunstenaar Irene van den Bos geeft een toelichting bij haar werk
• Studenten en gasten kunnen reageren en vragen stellen
• Informele ontmoeting met Irene van den Bos,
• hapje en drankje in de hal van de GH

Irene van den Bos over haar werk: ”Tijdelijkheid en kwetsbaarheid zijn hoofdthema’s in mijn werk. Ik gebruik beelden van mensen en ben vooral geïnteresseerd in hun lichamelijkheid en hoe ze hun kleding dragen. Ik probeer me in te leven in wie ze zijn. In de serie ‘Koppen’ laat ik het innerlijk en de breekbaarheid en de geheimzinnigheid en ongrijpbaarheid van mensen en hun omgeving zien. Dan zie je dat details als een kraag, een manchet, een paar schoenen, als het ware een ‘portret’ van de drager kunnen worden.” De expositie is te zien tot juli 2014. Kijk voor meer informatie over Irene ’s werk op www.studioirene.nl. Ook tijdens open dagen is de expositie te bezichtigen. Op woensdag 5 februari heeft de GH een open dag tot 20.00 uur, de volgende open dag vindt plaats op zaterdag 29 maart.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. bovenste portret doet mij denken aan vroeger dat de gereformeerde vrouwen altijd met zwarte kousen kleding en hoedjes op naar de kerk gingen.De bijnaam was die gingen naar de zwartekousenkerk    ⚠️ Meld

Reageer