SP: buslijn 40 blijft rijden

Zwolle – Gedeputeerde Kok heeft woensdag in de commissievergadering een toezegging gedaan aan SP-Statenlid Marianne Breedijk dat buslijn 40 van Zwolle naar Steenwijk gewoon blijft rijden en niet ter discussie staat.

SP-Statenlid Marianne Breedijk: “De onzekerheid over welke lijnen gaan verdwijnen zorgt voor grote onrust in de provincie, zoals onder de chauffeurs maar nu ook onder medewerkers van de WEZO. Ik ben daarom blij met de toezegging van Gedeputeerde Kok dat Buslijn 40 niet ter discussie staat.”

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben aangegeven te willen bezuinigen op het openbaar vervoer, bijvoorbeeld door buslijnen te schrappen die parallel lopen aan spoorlijnen. Op welke lijnen exact bezuinigd gaat worden is nog niet duidelijk omdat –zeer tegen de zin van de SP- de inhoudelijke discussie hierover steeds wordt uitgesteld.

Wat de SP betreft gaat de bezuiniging op openbaar vervoer helemaal niet door. Breedijk: “We zouden moeten inzetten om juist meer mensen in het openbaar vervoer te krijgen, niet om delen van de provincie onbereikbaar te maken voor mensen. Wij zullen ons in de staten sterk maken voor het behoud en de verbetering van het openbaar vervoer. Lijn 40 laat ook weer goed zien hoe groot het belang van regionale lijnen is.”

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.