FC Utrecht – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Deze week vindt er een extra speelronde in de Eredivisie plaats. PEC Zwolle neemt het daarin donderdag op tegen FC Utrecht.

01-09-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_1-1_03.jpg 

De ploeg uit de Domstad kende een matige start van 2014. De eerste twee wedstrijden werden verloren van Feyenoord (1-5) en uit bij Roda JC (1-0). Afgelopen zondag herpakte de club zich door in de thuiswedstrijd met Ajax knap gelijk te spelen (1-1). Hierdoor staan het team van trainer Jan Wouters momenteel op een twaalfde plek, met 25 punten uit 21 wedstrijden. PEC Zwolle vindt zichzelf, na de twee overwinningen op NAC Breda en Roda JC, terug op de negende plek van de ranglijst. Het heeft 28 punten gescoord uit 21 wedstrijden en is er dus nog 12 verwijderd van de 40 punten-doelstelling die aan het begin van het seizoen werd geformuleerd.

De geschiedenisboeken zijn PEC Zwolle donderdagavond niet gunstig gezind. In de Eredivisie wisten de Zwollenaren pas eenmaal in Utrecht te winnen, dat was ruim 31 jaar geleden toen er een 2-3 uitslag op het scorebord stond. Vorig seizoen speelde de ploegen met 1-1 gelijk in Utrecht. Klungelig uitverdedigen aan Zwolse-zijde zorgde vlak voor rust voor een 1-0 achterstand. Pas diep in de tweede helft wisten de Blauwvingers op gelijke hoogte te komen. Een hoekschop werd door Darryl Lachman hard tegen de touwen geknikt. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen de twee ploegen ook in een 1-1 gelijkspel. Willem Janssen scoorde vlak na rust met zijn hoofd de openingstreffer, Stef Nijland schoot PEC Zwolle een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte. 

In de beide selecties zit slechts één speler die een verleden heeft bij de tegenstander. Joost Broerse speelde van 2003 tot 2008 in Utrechtse dienst. De verdediger, die van de week zijn contract in Zwolle met een jaar verlengde, won in die periode zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff schaal. De wedstrijd begint donderdag om 18.45 uur. Scheidsrechter is Sanders, hij zal daarbij worden geassisteerd door Strijker, Lapar en Otto. Ben je niet in Utrecht en kan je de wedstrijd ook niet via FOX Sports volgen? Dan biedt het twitter-kanaal van PEC Zwolle uitkomst.

Artikel delen:
Reacties 27
  1. Ik hoop op een slechte dag van Utrecht. 1-2

    Gaat wel erg lastig worden met zo?n gehandicapt elftal maar misschien krijgen we toch wat moois voorgeschoteld.

    Forza Zwolleeeeh!:D


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.