Klachten over bezorging weekblad De Peperbus

Zwolle – Uitgever Wegener heeft in Zwolle problemen met de bezorging van het huis-aan-huisblad de Peperbus. De gemeente is op de hoogte van deze bezorgproblemen, en het heeft de aandacht. De gemeente heeft hierover contact met Wegener gehad, en er zijn afspraken gemaakt.

Een goede bezorging is voor de gemeente Zwolle van groot belang, omdat in dit weekblad de gemeentelijke mededelingen geplaatst worden. Het is daarom vervelend als de Peperbus niet wordt bezorgd. De gemeente Zwolle raadt iedereen die de Peperbus niet ontvangt aan dit te melden via www.deweekkrant.nl/verspreidklachten. Tip: De gemeentelijke nieuwspagina’s (de Wijzer) en de bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar via www.zwolle.nl/actueel.htm De gemeente gaat ervan uit dat de bezorgklachten op korte termijn door Wegener worden opgepakt en dat de Peperbus binnenkort weer huis-aan-huis op de mat valt.

Artikel delen:
Reacties 65
 1. aantrekkelijke betaling voor de bezorging van de peperbus
  kan d oplossing zijn
  ze worden tegenwoordig voor een appel en een ei de straat opgestuurd .


  ⚠️ Meld

 2. “….Een goede bezorging is voor de gemeente Zwolle van groot belang, omdat in dit weekblad de gemeentelijke mededelingen geplaatst worden. Het is daarom vervelend als de Peperbus niet wordt bezorgd….” Tsss, lijkt mij te zacht uitgedrukt. De Gemeente moet dit onacceptabel vinden.


  ⚠️ Meld

 3. Het heeft geen nut om te klagen want dat doe ik geregeld maar dat helpt niets en de gemeente weet dit al langer dan vandaag en doen er ook niks mee want ze verwachten dat het wel goed komt


  ⚠️ Meld

 4. Bekende verhaal dat gezeur eromheen, hoe vaak worden die postbodes niet ontslagen omdat ze die kranten ergens in de bosjes wegdoen, of verbranden of wat anders ermee doen… Die lui moet je gewoon niet mer serieus nemen..


  ⚠️ Meld

 5. Volgens een bezorger is de beloning voor het bezorgen door Wegener in 2014 gehalveerd. Kan me voorstellen dat bezorgers zeggen zoek het maar uit, want wat jullie bezuinigen gaat weer als bonus naar zogenaamd goed functionerende managers.
  Zorg voor een normale beloning en er mensen genoeg die wat bij willen verdienen.


  ⚠️ Meld

 6. Ik heb jarenlang met veel plezier de Peperbus bezorgd. Maar de vergoeding was bij KS altijd 2,5 cent en nu via die andere verspreider 1,815 cent per krant.

  Voor een folder kregen we 1,2 cent en nu bij de nieuwe 0.00454 cent.

  Dus even een rekensommetje
  Heb ik nu een wijk van 200 huizen dan verdiende ik eerst voor de Peperbus ?? 5.- en nu ?? 3.63

  En voor een folder kreeg dan ?? 2.40 en nu ?? 0,91.  ⚠️ Meld

 7. Naast de Dokterspraktijk in de Geert Grootestraat liggen 2 pakken in de bosjes. De bezorger dacht natuurlijk er ligt hier al heel wat rotzooi, mijn pakkie kan er dan ook nog wel bij.


  ⚠️ Meld

 8. mn dochter heeft 2 jaar lang de peperbus rondgebracht en ik heb haar vaak geholpen, zelfs met sneeuw haalde ik de kranten/folders voor haar op met de auto want was veel te gevaarlijk in de sneeuw met die te zware tassen. eerst helemaal naar depot in westenholte fietsen, dan met te vol beladen tassen omdat er steeds meer folders erbij moeten terug fietsen naar je bezorgwijk in stadshagen. Tis veel te zwaar die fietsen!! laat ze alleen die peperbus rondbrengen en die folders aan een ander overlaten en inderdaad, voor een normaal loon!


  ⚠️ Meld

 9. Beloning is dus in 2014 doorgevoerd (Wegener zal wel gedacht hebben: “Jullie bezorgen toch maar de helft”).
  NB: De bezorging is al jaren beroerd. Lijkt mij het bewijs dat nu weer verhogen niet gaat helpen.  ⚠️ Meld

 10. Ook ik heb jarenlang de peperbus bezorgd t/m december 2013.
  Miv januari 2014 heeft Wegener een nieuwe verspreider die minder dan de helft betaalde.
  Ipv gemiddelde 10 euro per week zou ik gemiddeld 4.50 euro per week verdienen voor 300 kranten. Als de vergoeding hetzelfde gebleven was,dan had ik (en mijn medebezorgers) niet opgezegd.Nu heb ik(en mijn medebewoners in Assendorp) bedankt.Dit waren ca. 2000 kranten.
  Nu krijgen we al 3 weken geen peperbus meer.
  Ook ik heb gebeld maar zonder resultaat.


  ⚠️ Meld

 11. ik kan het dus nog iets sterker vertellen…
  wij bezorgden jaren lang de peperbus in het buitengebied van westenholte.
  maar het nw verspreidingbureau heeft het buitengebied doodleuk van de kaart geveegd >:( lijkt echt nergens op!!! je kan klagen ect.. ze reageren niet eens…echt kansloos!
  alle respect voor krantenhalte stadshagen..die weten tenminste hoe ze met de bezorgers om moeten gaan, ik hoop dat wegener iets gaan ondernemen zodat alle zwollenaren de peperbus gewoon weer in de bus krijgen.


  ⚠️ Meld

 12. kranten halte stadshagen is gestopt met verspreiding???
  staat op hun site

  nou paar jaar geleden , ook hier al zo veel over gehad

  2 weken wel dan maand niet was geen bezorging te noemen
  >:(


  ⚠️ Meld

 13. Die zijn toch alleen gestopt met de Peperbus?!
  Wij krijgen zelf ook geen Peperbus.
  Laten ze toch terug gaan naar de oude verspreider want dat ging wel goed:D


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door Jopie, op 6 februari 2014 17:57
  Die zijn toch alleen gestopt met de Peperbus?!
  Wij krijgen zelf ook geen Peperbus.

  klopt daar gaat het ook over ..klopt ook dat je hem niet krijgt
  volgens mij is dat water voor hun duur al aardig vol nu 😉


  ⚠️ Meld

 15. Ook ik heb mij jaren ingezet voor de peperbus hoe het nu gaat onder de nieuwe verspreider is gewoon een drama en dat noemt zich verspreidingsbureau minder verdienen voor de zelfde aantal kranten kan toch niet! Onder krantenhalte stadshagen was het idd veel en veel beter en wat marg zegt klopt gewoon ben het met haar eens..heb me ook altijd ingezet voor openwijken die blijven nu dus geen kranten krijgen.als dit zo door gaat legt elke peperbusbezorger het werk neer en dan krijgt heel zwolle.dus geen krant!


  ⚠️ Meld

 16. En zo helpt Wegener opnieuw een krant met een lange Zwolse traditie om zeep (na de Zwolse Courant).:'(. Gelukkig hebben Weblog Zwolle nog..:)


  ⚠️ Meld

 17. De Peperbus meenemen van de winkel is geen oplossing omdat de nieuwe verspreider geen kranten bij de meeste winkels neerlegt.
  Dit is voor de burgers van Zwolle natuurlijk geen oplossing!


  ⚠️ Meld

 18. 10 euro per week verdienen met kranten rondbrengen:'(:o Schandalig.
  Maar snel terug naar de guldentijden aub met de normale guldenprijzen.
  En dan staat men raar te kijken dat jongeren criminele dingen gaan uithalen?


  ⚠️ Meld

 19. Waar slaat het op dat de samenwerking tussen Krantenhalte Stadshagen (KS) en All-Inn Verspreidingen is gestopt? De bezorging van de Peperbus verliep met KS al jaren goed. Nu met Uitgeverij Wegener is het drie keer niks! Snel terugdraaien die handel en de samenwerking met KS weer oppakken, want dit is voor niemand goed. De bezorging verloopt nog stukken slechter dan voorheen en ook de bezorgers krijgen veel minder salaris.

  Mijn mening is dat Krantenhalte Stadshagen de Peperbus gewoon moet terugkrijgen, zodat alle Zwollenaren de krant weer ontvangen op woensdagmiddag.


  ⚠️ Meld

 20. Na 7 jaar met plezier de peperbus te hebben gelopen, ben ik het nu zat. vergoeding gehalveerd, straten die niet bestaan, andere straten hoef je maar voor de helft te lopen. Wat een puinhoop die nieuwe verspreider “all-in”. Bij Marcus en Jolanda was het goed werken, ook altijd heel erg plezierig om heen te gaan om mijn krantjes op te halen, altijd een vriendelijk woord, een felicitatie of een arm op je schouder als het ff iets minder gaat. Als Marcus en Jolanda de verspreiding weer gaan doen, wil ik graag de peperbus weer gaan lopen.:'( all-in is om te janken.


  ⚠️ Meld

 21. Samenwerking Krantenhalte Stadshagen en peperbus is niet meer, een drama voor alle bezorgers vooral de wijze waarop.
  Ik heb jarenlang gelopen met de peperbus en dat met veel plezier ongeveer 800 kranten per week nu niets meer, want je kun van een bezorger zeggen wat je wilt maar voor de helft van de vergoeding ga je niet meer bezorgen en zo denkt menig bezorger er ook over.
  Het is gewoon een schande waar ALL-IN verspreiding mee bezig is,
  -Je vergoeding is slecht.
  -Je wordt behandeld als een nummer.
  -Je straten wat je moet lopen is onlogisch kortom het is gewoon een puinhoop en het alle ergste wat ik vind het gebeurt allemaal over de ruggen van kinderen die een leuk centje willen bijverdienen, maar
  ALL-IN verspreiding denkt allen maar aan zich zelf.

  Hopend dat alles weer bij het oude wordt zodat iedereen weer met plezier en een juiste beloning kan bezorgen.

  vrgr Jan.W  ⚠️ Meld

 22. 😮 Ik was nog vergeten te vertellen dat het ook een drama is met die fietstassen, heel veel bezorgers werken ook op de maandag dan bezorgen ze de swollenaer, op hun fiets zit dan een groene tas van “krantenhalte stadshagen”, als je dus op woensdag de peperbus moet bezorgen mag dat dus niet met de tas die er al op zit, NEEEE je moet dan een all-in tas KOPEN, terwijl we een tas in bruikleen hebben van de krantenhalte.
  Hoezo wij kinderen worden uitgebuid.>:(


  ⚠️ Meld

 23. Voor de gemeente Zwolle is dit een communicatie-middel naar de burger toe. Maar kennelijk vindt de gemeente Zwolle het wel best !
  Deze slechte bezorging van ‘De Peperbus’.
  De gemeente Zwolle er kennelijk geen belang bij, dat zijn inwoners goed geïnformeerd blijven.


  ⚠️ Meld

 24. Als de gemeente Zwolle handig is, regelen ze een mooie rubriek op WLZ voor de officiële bekendmakingen. Misschien lees ik ze dan ook nog eens met mijn nee-nee-sticker op de deur.


  ⚠️ Meld

 25. In plaats van klagen over het krantje en haar bezorgers, zouden mensen ook de gemeente kunnen vragen om al die (ongelezen) bekendmakingen op een geheel andere manier de wereld in te helpen. Met internet is zo’n krantje toch iets uit de tijd …  ⚠️ Meld

 26. Totaal niet mee eens!
  Veel mensen willen graag de papieren versie en dat is niet voor niets.

  Met name de mensen die in gebieden wonen waar veel gebeuren gaat willen gewoon de Peperbus in de brievenbus.
  De reden is dat ze de vergunningaanvragen uitknippen en documenteren i.v.m. bezwaarschriften. Het nieuws over hun buurt word omcirkeld om later uit te knippen. Er zijn veel (oudere) mensen die geen pc hebben.

  Dit recht mag de mensen niet ontnomen worden!


  ⚠️ Meld

 27. In de AA-landen (Potmarge ,) wordt de peperbus 2x bezorgd op de woensdag.Lijkt me te veel en zonde van het papier.


  ⚠️ Meld

 28. In Spoolde al ruim 4 maanden geen Peperbus gezien ondanks dat we bijna wekelijks een klacht hebben ingediend. Schriftelijk en telefonisch. Toen ik vandaag weer een klacht wilde indienen dat de krant ook na mijn laatste klacht van 6 weken geleden nog steeds niet is gearriveerd kreeg ik de mekding dat de vorige klachten allemaal zijn afgehandeld! Interessant om te weten hoe Wegener een klacht afhandelt….. Ik krijg geen telefoontje van Wegener, krijg geen email en krijg helemaal geen krant! Misschien helpt het als de adverteerders in de krant zich terugtrekken want hier wordt niemand wijzer van! Ik ben er inmiddels wel klaar mee. Tijd om ook de andere krant van Wegener (Stentor) op te zeggen.


  ⚠️ Meld

 29. >:(de peperbus bij ons aan het spui pas op donderdag heel laat of vrijdags bezorgd af gelopen week ook weer er staan dan dingen voor hemelsvaart in als de dag al voor bij is vroeger moest de peperbus op woensdag bezorgd worden is dat niet meer? ik denk dat ik met de kerst maar geen fooi meer geef
  gr h van dam


  ⚠️ Meld

 30. afgelopen week weer geen peperbus ontvanger
  week er voor zijn ze bij ons in de papier container gegooi dat is gezien door ’n medebewoner dus afgelopen week zullen ze daar ook wel in gegaan zijn en de bezorger krijgt er nog geld voor ook als deze bezorger ook de gewone krant bezorgd is het niet vreemd dat er steeds minder mensen hem lezen grote schande voor de krant


  ⚠️ Meld

 31. Vorige week woensdagavond 22 juli kregen wij eindelijk, na enkele maanden verstoken te zijn geweest van het weekblad Peperbus, weer een exemplaar in de bus! Hoera! Wij hebben met veel plezier deze krant weer gelezen. Jammer dat er zo veel problemen zijn m.b.t. de bezorging.
  Want vandaag, 29 juli, is het weer mis. Ik heb hier al eerder over gemaild en gebeld. Nu dus maar weer eens….. Wij zullen u op de hoogte blijven houden.


  ⚠️ Meld

 32. Al weer 4 weken achter elkaar ontvangen wij De Peperbus.
  Fijn dat de bezorgproblemen kennelijk zijn opgelost!
  Heel hartelijk dank!


  ⚠️ Meld

 33. Wij hebben al weken geen krant,elk jaar is het het zelfde verhaal, voor de kerst komt de bezorger je een gelukkig nieuwjaar wensen, je geeft ze geld en 1week na de feestdagen zie je je ze niet meer!!!


  ⚠️ Meld

 34. Volgens mijn informatie wordt De Peperbus sinds kort in Amsterdam gedrukt en in plaats van dat de Peperbussen aan het eind van de ochtend bij de bezorgers worden afgeleverd, is dat nu na 17:30 uur. Dan moeten er vaak nog folders worden ingevouwen en kan de schooljeugd niet meer op woensdag bezorgen. Zou dit de reden zijn voor het mindere enthousiasme bij de jongens en meisjes van de bezorging?


  ⚠️ Meld

Reageer