Berkum jaagt op herstel bij Voorwaarts Twello

Zwolle – Berkum speelt zaterdag een bekerwedstrijd bij tweedeklasser Voorwaarts Twello en wil dan niet alleen verder komen in het bekertoernooi maar ook het geschonden blazoen oppoetsen. Na drie teleurstellende nederlagen in de laatste weken hoopt de Zwolse hoofdklasser in Twello het lek weer boven te krijgen.

“We willen natuurlijk nog prijzen pakken en dus verder komen in de beker maar nu is het nóg meer van belang na die drie verloren partijen. We krijgen nu de kans om het beter te doen, er beter uit te komen en weer zelfvertrouwen te kweken,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. Voor hem is de tegenstander geen onbekende want voor zijn komst naar Berkum was hij een seizoen hoofdtrainer bij Voorwaarts. “Het is een jonge ploeg met een aantal ervaren spelers erbij. Er zit veel gretigheid in het team en ze zullen keihard werken, dus daar zullen wij zeker niet voor onder moeten doen. Voorwaarts zal super-gemotiveerd zijn maar als wij ons echte niveau halen en er de arbeid in stoppen die we ook in de competitie moeten leveren moeten we daar kunnen winnen,” aldus Ten Berge.

Teleurstellend

Voorwaarts Twello komt uit in de oostelijke 2e klasse J van de zondagamateurs waarin de ploeg van trainer Hans uit den Boogaard nu vijfde staat met 26 punten, 10 minder dan koploper De Zweef. Afgelopen zondag speelde Voorwaarts met 3-3 gelijk bij Stevo en dat was gezien het wedstrijdverloop teleurstellend voor de Twellonaren. Voorwaarts kwam na rust met 0-3 voor maar daarna brak de onervarenheid de ploeg waarschijnlijk op want Stevo kwam toch nog op gelijke hoogte. In het bekertoernooi schakelde Voorwaarts eerder AGOVV en Hattem uit, waarbij beide clubs met 0-2 werden verslagen. Berkum liet in de winterstop goed voetbal zien in de oefenduels maar zette daarna een zwaar tegenvallende serie neer met drie achtereenvolgende verliespartijen en slechts één gescoord doelpunt.

Afgelopen zaterdag kwamen de Zwollenaren, ondanks goed spel in grote delen van de wedstrijd, bij Go-Ahead Kampen ook weer tekort toen het er voor de goal op aankwam waardoor dat duel met 2-1 uit handen werd gegeven. In de beker deed de ploeg van trainer Ten Berge het beter met 2-3 en 5-0 zeges tegen respectievelijk IJVV en Wijhe ’92, waarna in de tussenronde een 7-1 monsteroverwinning tegen FC Winterswijk werd geboekt.

De wedstrijd in de vierde ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost tussen Voorwaarts Twello en Berkum begint zaterdag op het ongebruikelijke tijdstip van 17.00 uur. Het duel op Sportpark ‘De Laene’ aan de Kerklaan 2A in Twello zal worden geleid door scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter. De winnaar van deze wedstrijd zal het op dinsdag 25 februari in de achtste finales van het bekertoernooi in een uitwedstrijd opnemen tegen de sterkste van het duel tussen FC Berghuizen en SDC Putten.

Artikel delen: