Chinese leerlingen bezoeken CCC Zwolle

Zwolle – Van 3 tot en met 7 februari is het CCC bezocht door een groep van 13 leerlingen uit Bejing. In het kader van een project over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft het CCC samen met de Chinese leerlingen onderzocht wat de verschillen zijn op dit gebied tussen China en Nederland. Het bezoek was een vervolg op de uitwisseling die de leerlingen van het CCC afgelopen oktober maakten naar Beijing.
 
foto_chinese_uitwisseling_met_ccc.jpg 
 
Met een heuse openingsceremonie werden de leerlingen afgelopen maandag feestelijk onthaald. De dagen die volgden stonden voor de Chinese en Nederlandse leerlingen in het teken van het gezamenlijk volgen van lessen, bedrijfsbezoeken en het werken aan het project over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Uiteraard was er ook tijd om de Nederlandse cultuur beter te leren kennen.

In het kader van het thema MVO zetten de leerlingen in groepjes een bedrijf op en bedachten een product wat zo duurzaam mogelijk ontwikkeld moest worden. Naast het project bezochten de leerlingen ook diverse bedrijven zoals PEC Zwolle, het Landstede Sportcentrum en AWL-techniek in Harderwijk. De leerlingen kregen bij deze bedrijven een kijkje achter de schermen en ontdekten hoe de bedrijven omgaan met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Artikel delen:

Reageer