Presentatie kandidaten raadsverkiezingen

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft vrijdagmiddag 7 februari 2014 de kandidatenlijsten van de politieke partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 officieel vastgesteld.

 

07-02-2014_vaststellen_kieslijst_kamer_bw_05.jpg 

Dick Spin (OPA Zwolle), Willem Lucht (LWL) en Ronnie Popkema (Piratenpartij Zwolle).

 

Naast de zittende partijen PvdA, VVD, CDA, ChristenUnie, GroenLinks, Swollwacht, D66 en SP doen ook Piratenpartij, OPA en de Lijst Willem Lucht mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Er zijn in totaal 146 mannen en 72 vrouwen die zich verkiesbaar hebben gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen (zie Lees verder). De jongste kandidaat is 19 jaar oud (Piratenpartij) en de oudste kandidaat is 80 jaar oud (SP). De kandidatenlijst wordt begin maart huis-aan-huis verspreid.

07-02-2014_vaststellen_kieslijst_kamer_bw_03.jpg

07-02-2014_vaststellen_kieslijst_kamer_bw_02.jpg

07-02-2014_vaststellen_kieslijst_kamer_bw_04.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

kandidaten.jpeg

 

Lijstencombinatie:

PvdA en GroenLinks gaan een lijstverbinding aan.

 

07-02-2014_vaststellen_kieslijst_kamer_bw_01.jpg 

 

Artikel delen:
Reacties 55
 1. Linksom of rechtsom, deze mensen zijn stuk voor stuk bereid om de handen uit de mouwen te steken voor Zwolle in de vorm van het gemeenteraadslidmaatschap en dat vind ik zonder meer positief.


  ⚠️ Meld

 2. Zonder meer zijn het mensen die het goed voorhebben met de stad zwolle.

  hebben wij het hier over en rariteiten kabinet, denk ik dat ze in het huidige niet opvallen!!


  ⚠️ Meld

 3. Als dit ludieke gezelschap zich straks “volksvertegenwoordiger” mag noemen ben ik heel erg benieuwd hoe het volk wat ze dan vertegenwoordigen eruit ziet.
  Het zou in ieder geval wel weer een hoop inspiratie voor pakkende cartoons kunnen opleveren.;)


  ⚠️ Meld

 4. nog meer van die splinterpartijen ze kunnen zo de prullenbak in.En Terstal precies gelijk heb je ik zag ook de vergelijking met Sjef van Oekel die is weer opgestaan


  ⚠️ Meld

 5. Ik ben erg dankbaar er weer bij te mogen zijn op 19 maart a.s. ik vind een toffe zaak dat ondanks de moeilijke tiijden die ons wachten er nog mensen zijn die de klus willen klaren!! Het wordt er niet gemakkelijker op dus een pluim voor de nieuwe groep is wel op zijn plaatst lijkt me zo, dus geef het een kans o.k.??????

  Groeten, willem lucht, lwl zwolle.:)


  ⚠️ Meld

 6. Suze zegt het correct, een afspiegeling van de maatschappij en de maatschappij dat zijn wij.

  mijn stem gaat helaas niet uit naar u heer lucht, maar wil bij deze u al het succes wensen.

  zijner speciale punten waarin uw programma afwijkt van de andere partijen?


  ⚠️ Meld

 7. Nou we zullen het meemaken, ik vind als LWL die voor de 3e keer meedoet het recht heeft om minimaal 1 zetel te halen, liever 4 maar we blijven wel realistisch en ik baal er een beetje van als er telkens nieuwe partijen bijkomen die onze kiezers wegkapen. dat hebben we in het verleden ook gezien bij solidara, een eendagsvlieg die allang weer is opgeheven. dom dom dom ipv samenwerking te zoeken met de lwl hadden we een front kunnen vormen tegen de gevestigde orde als je daadwerkelijk verandering wilt in zwolle. Ik heb niks tegen OPA en de Piraten maar had liever samenwerking gezien, hiervan is nooit enig signaal opgepikt en ik vrees nu dat we straks weer alle 3 met lege handen staan vanwege de versplintering en dat dan de OPA en Piratenpartij net zo snel weer verdwijnen dan dat ze zijn opgericht…
  jammer maar helaas..

  willem lucht, lwl zwolle.
  NOTE: ik vind het wel knap dat er zoveel animo bestaat ondanks dat er zware tijden zullen komen, vind ik het knap dat er velen zich nog inzetten voor een betere maatschappij dat wel weer maar ik had liever samenwerking gezien tussen de 3 nieuwen waarvan wij al 3x meedraaien dus ook meer recht op zetels hebben lijkt me zo.:):)


  ⚠️ Meld

 8. Willem Lucht, om 19.25 uur geef je de “nieuwe groep” (inclusief jezelf;D) een pluim omdat ze meedoen aan de verkiezingen en om 22.35 uur geef je aan dat je ervan baalt dat er meer nieuwe partijen zijn omdat dat jouw kansen verkleint. Nogal tegenstrijdig.
  En vreemd dat je meent “recht” te hebben op zetels omdat dit je 3e poging is. Zo werkt dat niet. Mensen stemmen op je wanneer ze vertrouwen in je hebben of wanneer je aansprekende programmapunten hebt.
  Wat wil jij veranderen in Zwolle en tegen welke “gevestigde orde” wil je een front vormen? Welke besluiten ga je terugdraaien voor zover mogelijk?


  ⚠️ Meld

 9. Vraag mij oprecht af ,of er mensen zijn die uitspraken als deze van kandidaten voor de gemeenteraad verkiezingen serieus nemen.

  Als dit het toekomstbeeld van de gemeenteraad gaat worden,zie ik het voor de gemeente Zwolle zwaar in.

  Naam: charlotte
  Datum: 08-02-2014 20:48
  heb frits zitten slapen bij de burgervader en zitten bouten? dat kan echt niet hoor willem.
  volgende keer ga ik mee. onverantwoord. hahaah. ik heb wat neer gezet over rotonde en geen enkele reactie!!!!!!!!!!!!!!!!!! kijken jullie allemaal olympische spelen? ik lang niet alles. een paar dingen vind ik leuk. als bobsleeen ed.

  .Reactie van beheerder
  laat je niks wijsmaken charlotte, hoe kom je aan dat taalgebruik????? frits heeft helemaal niet zitten bouten… Daar is NIKS van waar!!!
  en van slapen?? je komt in de war met die kale vlak vooraan maar wij zaten helemaal achteraan dus zijn niet eens zichtbaar!!! ik vind de aantijging tegen frits uitermate ongepast!!

  w.l.


  ⚠️ Meld

 10. Wat een gekrakeel en afgunst onderling, en wat een laag niveau, nu al.
  Inhoudelijk wil ik me niet eens met deze discussie bemoeien, maar dames en heren aspirant raadsleden, ga dit soort gesprekken alsjeblieft in een voetbalkantine zitten doen en niet op een serieus politiek item op deze weblog.
  Oh ja, en al helemaal niet straks in de raadszaal.


  ⚠️ Meld

 11. Helemaal eens met Observer, schandalig is nog een net woord hiervoor!! Men gunt elkaar het licht in de ogen niet eens, en dat terwijl er dappere mannen en vrouwen klaar staan om de loodzware klus straks te moeten klaren!! Deze mensen verdienen een pluim ipv te worden afgezeken!! het is dan ook te hopen dat de redactie van weblogzwolle het hoofd erbij zal houden en alle negatieve reclame jegens de lwl gelijk wist. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel!! Laten we proberen FAIR PLAY te gaan spelen en netjes met elkaar omgaan, kortom gun de nieuwe groep een kans!
  Er gaan kanjers weg: dannenberg en v.gijssel, die moeten wel worden vervangen, geef de nieuwelingen een kans om zich te bewijzen en oordeel dan pas eens een keertje afgesproken??;);)


  ⚠️ Meld

 12. Zaken die genoemd worden als ‘recht op een zetel’, termen als ‘eendagsvliegen’ komen voorbij. En helemaal mooi om te zien bij welke partij het vandaan komt.

  Prachtig! Het knikkeren is weer begonnen. 😀 Dit belooft weer veel vermakelijke nieuwsberichten.


  ⚠️ Meld

 13. Wat bedoelt u met bedreigingen? Die heb ik hier niet gezien. Je mag best kritisch zijn, maar hier op WLZ is er altijd respect voor Willem Lucht.


  ⚠️ Meld

 14. @ZIB Is dit een test? 😉

  te hopen dat de redactie van weblogzwolle het hoofd erbij zal houden en alle negatieve reclame jegens de lwl gelijk wist.  ⚠️ Meld

 15. Bericht door willem lucht, op 8 februari 2014 22:35
  Nou we zullen het meemaken, ik vind als LWL die voor de 3e keer meedoet het recht heeft om minimaal 1 zetel te halen, liever 4 maar we blijven wel realistisch

  Hr.W.Lucht.

  Het recht op een zetel hangt naar mijn mening toch helemaal af,of U het vertrouwen zal kunnen verdienen van de kiezer,net als een sterk aansprekend partijprogramma dat zal moeten doen. Daarbij zal de presentatie en uitleg van de plannen die de partij voor ogen heeft ook van groot belang zijn

  Woensdag jl heb ik Uw artikel in de Stentor gelezen en bij de eerste regels gelezen te hebben,kreeg ik mijn bedenkingen al.

  De Zwolse politicus Willem Lucht wil de Nederlandse defensie afschaffen, hij vindt dat burgerwachten telefonerende fietsers moeten bekeuren, op alle scholen moeten bijbellessen gegeven worden en hij is tegen tweeverdieners die hun kroost maar bij de kinderopvang dumpen.

  Na het lezen van de bijbehorende website van de LWL, kan ik mij voorstellen,dat voorafgaande pogingen mislukt zijn,en ook deze keer zal het niet gaan lukken.Kreeg bij het lezen niet bepaald de indruk de LWL bestaat uit personen die geschikt zijn een politieke partij te kunnen aansturen

  Ik kan tenminste al 1 partij wegstrepen die op mijn steun zou kunnen rekenen.


  ⚠️ Meld

 16. Nou noem je net twee punten op die ik juist WEL zie zitten.

  Telefoneren in het verkeer: levensgevaarlijk en keihard afstraffen.

  En ik vind het ook belachelijk dat ouders hun kinderen dumpen bij de kinderopvang en daar vervolgens ook nog een enorme klap subsidie voor krijgen.

  Toegegeven, dit wordt ook ingegeven door mijn hekel aan kleine kinderen. Maar ik vind het wel krom dat mensen die zonodig zichzelf moeten voortplanten en van die vervelende blagen op de wereld zetten, die dan niet even zelf willen opvoeden.

  Want de loopbaan gaat tegenwoordig voor alles. Bah. Neem dan geen kinderen. Lekker rustig en tenminste eerlijk


  ⚠️ Meld

 17. Wat betreft bellen in het verkeer, ik denk dat we het daar grotendeels wel eens zijn.
  Maar je opmerking over kinderen vind ik wel héél kortzichtig. Ik noem dan even zoiets als ‘het leven is duurder geworden’ en ‘pensioen’.


  ⚠️ Meld

 18. @Tsja

  Ik ben niet tegen voortplanten. Dat moet iedereen zelf weten.

  Ik vind alleen dat men zelf de verantwoordelijkheid daarvoor moet nemen. Kinderen baren? Prima, maar dan ook ZELF opvoeden.

  En al helemaal niet naar een BSO sturen die volledig wordt vergoed van jouw en mijn belastinggeld. Men zelf lekker aan de weg timmeren en de kinderen kun je praktisch gratis op laten voeden door iemand bij de BSO.

  Uitzonderingen daargelaten. Zoals bijvoorbeeld alleenstaande ouders of de echte minima. Daarvoor moet altijd geld beschikbaar zijn.


  ⚠️ Meld

 19. Ik voel me behoorlijk belazerd door de overheid. Slakje zegt dat de BSO (waar wij ook 1,5 dagen per week gebruik van moeten maken) volledig wordt vergoed van belastinggeld. Ik moet helaas alsnog een enorme bak geld zelf betalen tot nu toe.

  Bedankt Slakje, ik ga direct een boze mail sturen dat ik maar een deel vergoed heb gekregen. Ik krijg blijkbaar nog meer van jouw belastinggeld.

  (wat denk je zelf…… zou het waar zijn wat ik zeg? en wat jij beweert?)

  Maar als ik het zo goed lees, ga jij later bewust geen gebruik maken van je pensioen, wat tegen die tijd door ondermeer mijn kinderen betaald wordt.


  ⚠️ Meld

 20. Nou, dat pensioenen door komende generaties worden betaald, waag ik te betwijfelen WFvN, ik denk dat het niet lang meer duurt of mensen worden individueel verantwoordelijk voor het financieren van hun eigen pensioen. at Slakje over kinderen zegt en roeptoetert is bezopen en nogal onbeschoft. Het slaat helemaal nergens op en zijn mening komt voort uit het feit dat hij, zoals hij zelff zegt, een hekel aan kleine kinderen heeft. Het waarom laat hij in het midden. Zelf hebben wij helaas ook geen kinderen, maar dat betekent niet dat kinderen niet welkom zijn op deze wereld.


  ⚠️ Meld

 21. @tsja je kon wel eens gelijk hebben. Japser en Slakje zijn volgens mij ook dezelfde persoon. Vooral als je de reactie ,s van beide vergelijkt. 8)


  ⚠️ Meld

 22. @WFvN

  “(waar wij ook 1,5 dagen per week gebruik van moeten maken)”

  Je moet helemaal niks. Maar wat je wel moet doen in mijn ogen: de belastingbetaler niet laten opdraaien omdat je zelf zonodig kinderen wilde.

  Werk maar wat minder oid of je regelt maar een oppas van je eigen geld. Of nog beter, geef je kinderen een sleutel mee? *hint*


  ⚠️ Meld

 23. Da’s mooi, dan ga jij dus inderdaad geen pensioen trekken later maar ga je daar nu zelf in voorzien door geld opzij te zetten. ZIJ zijn het die later jouw pensioen betalen zoals wij nu de pensioenen betalen van de huidige generatie AOW’ers.


  ⚠️ Meld

 24. @Stadshagenees:
  Op dit moment is het wel zo dat de pensioenen betaald worden door de generatie die nu werkt.

  De pensioenen worden minder. Waarom? Omdat we een vergrijzing hebben. Minder werkenden tegenover meer ouderen. Om dit probleem op te vangen zijn dus die andere zaken in het leven groepen zoals levensloopregelingen e.d. Daarmee betaal je dus voor je eigen voorzieningen in de toekomst maar ook nog altijd daarnaast voor de voorzieningen van de huidige ouderen. Je betaalt dus dubbelop.


  ⚠️ Meld

 25. @WFvN

  Moeilijk he? Inhoudelijk even ingaan op het punt van een ander.

  Ik zal je even een handje helpen:

  Ik heb het niet over pensioenen. Ik heb het erover dat ik zonodig voor die kinderen van jou en een ander moet betalen, omdat je ze zelf niet kunt/wilt opvoeden.

  Dat laat je lekker doen door een BSO en wordt daarin ook nog gecompenseerd door de overheid. Belachelijk.

  Neem dan geen kinderen of laat je partner de pil slikken. Maar zadel de maatschappij niet op met jouw problemen cq kinderen.


  ⚠️ Meld

 26. @Slakje
  Nee, je hebt het niet over pensioenen. Je hebt het over mensen die geld van de belastingdienst krijgen.

  Verder blaat je maar lekker verder joh. Hou vooral die dikke plaat voor je kop.


  ⚠️ Meld

 27. @WFvN Slakje kan me nu terecht verwijten dat mijn kennis en intelligentie tekort schiet, want dít kan ik inderdaad niet met elkaar rijmen:

  Bericht door Slakje, op 2 november 2013 15:37

  Maar het ergste van alles, de kinderen in het hele land zijn vanaf volgende week zaterdag, tot 2 januari COMPLEET ONHANDELBAAR. Ze jengelen me de oren van de kop af, hoeveel nachtjes slapen nog, een winterpeen voor de knol van Sinterklaas (kost me weer een euro). Met Kerst natuurlijk ook een cadeautje voor die blagen.

  Gewoon afschaffen dat feest. Geen discussie, de kinderen extra vroeg in bed stoppen en ik met een goed gevulde beurs op de bank.(…)

  Bericht door Slakje, op 14 februari 2014 1:27
  (…) Toegegeven, dit wordt ook ingegeven door mijn hekel aan kleine kinderen. Maar ik vind het wel krom dat mensen die zonodig zichzelf moeten voortplanten en van die vervelende blagen op de wereld zetten, die dan niet even zelf willen opvoeden.

  Want de loopbaan gaat tegenwoordig voor alles. Bah. Neem dan geen kinderen. Lekker rustig en tenminste eerlijk

  Ik zie twee verklaringen, waarbij ik in het laatste geval enorm medelijden heb met zijn kinderen. 🙂


  ⚠️ Meld

 28. @damectie inderdaad, je zal maar een kind van slakje zijn. Vreselijk lijkt me dat. Wel kinderen hebben maar ze eigenlijk haten. Of zou hij gewoon uit zijn nek lopen zwetsen? Lijkt mij eerder het geval.


  ⚠️ Meld

 29. Volgens mij schrijft hij/zij niet dat hij/zij kinderen heeft maar maakt zich wel een voorstelling hoe dat gaat met Sinterklaas.
  Veel ervaring heeft Slakje niet en verder kijken dan de neus lang is, is ook te hoog gegrepen.
  Winterpenen die een euro kosten? Nee hoor, voor de sint is die peen gratis want diezelfde peen verdwijnt later gewoon in de hutspot, waar ik dus ook penen voor nodig hebt.

  Niet verklappen aan sinterklaas trouwens!


  ⚠️ Meld

 30. Gewoon “Dame”, e.woud. Met een tablet komen er weleens letters op plaatsen waar je ze niet hebben wilt.:)
  Je laatste verklaring was de andere die ik in mijn hoofd had. Vind zijn reacties vaak trollachtig namelijk.


  ⚠️ Meld

 31. Ach nee, dat kunnen ook de kinderen van de buren zijn die Slakje de oren van de kop jengelen, daarvoor heb je zelf geen kinderen nodig. Gelukkig mag Slakje dus genieten van de kinderen van een ander. Prachtig, wel de lusten, niet de lasten 😀 8) 😛


  ⚠️ Meld

 32. Kinderen van de buren? Gebeurt dat jou weleens dan, dat kinderen die niet van jou zijn je “de oren van de kop jengelen”, dat je een dure winterpeen van ??1 moet kopen voor de schoen en dat je ze “extra vroeg in bed” stopt zodat je zelf op de bank kunt zitten?
  ;D


  ⚠️ Meld

 33. Dit schreef Willem Lucht het debacle van de raadsverkiezingen in 2006. Wat zou er eigenlijk uit dat onderzoek gekomen zijn?

  Nieuwsbrief Willem lucht

  Het laat me echter nog steeds niet los dat er waarschijnlijk gefraudeerd zou kunnen zijn met de stemcomputers in nederland. Ik moet er niet aan denken dat dat ook in zwolle het geval zou kunnen zijn en dat we in werkelijkheid veel meer stemmen hadden kunnen hebben dan 323. Het is op zijn minst opmerkelijk en een vreemde zaak met een naar bijsmaakje dat we in de stemwijzer dik 5000 stemmen hadden en in werkelijkheid maar 323 overbleven. Ik ben dan ook bezig met een werkgroep om uit te zoeken hoe het in zwolle is geweest!  ⚠️ Meld

 34. Ik denk dat Zwolle er dan nu heel anders uit zou hebben gezien. Gezien al zijn onbetaalbare plannen waarschijnlijk een artikel 12-gemeente.:o


  ⚠️ Meld

Reageer