Trent Sainsbury breekt knieschijf

Zwolle – De nieuwe PEC Zwolle aanwinst Trent Sainsbury heeft zijn knieschijf gebroken en zal daardoor de komende wedstrijden niet kunnen spelen. De 22-jarige Australiër, die na een week in Zwolle donderdag in de basis speelde, kwam donderdag tijdens het duel tegen FC Utrecht met zijn been op een uitstekende sproeikop en brak daarbij zijn knieschif. Sainsbury zal door het onfotuin de komende weken niet kunnen voetballen. Sainsbury zegt op Twitter dat deze blessure hem 3 to 4 weken herstel gaat kosten.

Een gebroken knieschijf moet direct (operatief) worden behandeld. Daarna zal het been een tijdje in het gips moeten. Na de gipsbehandeling start de revalidatie snel, om de knie weer soepel te krijgen. De knie zal gedurende geruime tijd niet buigbaar, afhankelijk van de breuk duurt dit enkele weken tot maanden. Pas bij de revalidatie is de effectiviteit van de behandeling goed te zien. In het begin zal het lopen altijd lastig gaan, omdat het kniegewricht erg verstijfd is. Na ongeveer 2-3 weken revalideren kunnen de meeste patiënten weer goed lopen, weliswaar af en toe met lichte pijntjes.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Luister goed, al die haters van kunstgras: dit was een zg echt voetbalveld met echt gras.
  Utrecht bedankt.
  (aan Wouters) DIT noemen we nu schandelijk en een ernstige
  tekortkoming van de voetbalclub Utrecht.
  (niet die rode kaart voor een lelijke overtreding)
  Ik vrees dat we hem dit seizoen niet meer zien voetballen .
  Trent sterkte.
  Had er al geen goed gevoel over hem zo over de kop snel op te stellen.  ⚠️ Meld

 2. TD Nijkamp vanochtend in de Stentor :
  “Een knieschijfbreuk klinkt best heftig, het is een scheur in de schijf.
  Gelukkig zijn de banden niet beschadigd”

  Met een brache wordt de herstelperiode in gezet. Dus er is kennelijk geen gips aangebracht of nare stalen plaat, die nodig is bij een
  niet ‘mooie’ breuk.
  In de krant wordt gesproken over 3 a 4 weken herstel.

  Wellicht ziet alles er toch wat minder somber uit bij
  deze bizarre blessure.  ⚠️ Meld

 3. PEC Zwolle stuurt nog deze week een brief naar de KNVB. Reden is de blessure van Trent Sainsbury.

  De 22-jarige verdediger, die op de slotdag van de winterse transferwindow werd overgenomen van Central Coast Mariners, raakte vorige week woensdag geblesseerd in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-2 winst). De Australiër moest na zeventig minuten worden vervangen doordat hij over een uitstekende sproeikop was gevallen.

  Sainsbury brak daarbij zijn knieschijf en staat minimaal drie tot vier weken aan de kant. Technisch directeur Gerard Nijkamp nam inmiddels contact op met algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht en wil nu opheldering van de voetbalbond, vertelt hij in Voetbal International.

  “We willen de discussie op gang brengen. Wie is nu verantwoordelijk hiervoor? De thuisclub? De KNVB? Nu lijkt de schade nog relatief mee te vallen, maar het had veel erger kunnen aflopen. Stel dat die jongen nooit meer had kunnen voetballen. Wie is er dan verantwoordelijk? Ik hoop dat de KNVB helderheid kan bieden.”


  ⚠️ Meld

 4. Ben ik ook wel benieuwd naar, zeg het maar KNVB.

  Als bekend is dat er in een stadion van die dingen in het veld zitten dan hoort dit toch altijd gecontroleerd te worden voordat een wedstrijd begint?
  Ik zie scheidrechters altijd dwangmatig de netten van de goals nalopen, horen dit soort dingen er niet gewoon bij dan?

  Het is zowel voor Sainsbury als voor PEC natuurlijk een enorm zuur geval. En het had inderdaad nog veel slechter kunnen lopen voor de speler vooral.


  ⚠️ Meld

Reageer