Benefietactie voor Café De Vrolijkheid

Zwolle – Veertien rijschoolhouders uit Zwolle en omgeving organiseren samen met Rugbyclub Zwolle een benefietactie voor Café De Vrolijkheid. Door rellen met voetbalsupporters heeft eigenaresse Ria Dijk een schadepost van €16.000 euro.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari proberen de rijschoolhouders met diverse acties onder de noemer ‘Maak De Vrolijkheid weer vrolijk’ het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Op zaterdagavond 30 augustus (de dag voor PEC Zwolle-FC Utrecht) kwamen fans van FC Utrecht langs in het café, waar veel PEC Zwolle-fans komen; die waren er ook de bewuste avond. De Zwollenaren verdedigden zich door onder meer stoelpoten van stoelen te breken; de Utrechters werden zo buiten de deur gehouden. Desondanks ging er veel meubilair en glas aan diggelen.

Om eigenaresse Dijk te helpen komen de rijscholen in actie op 14 en 15 februari. Ze stellen onder meer gratis rijlessen, rijstijlmetingen, zuinigheidsritten, proefrit motorrijden, proefrit aanhangwagen en een proefrit met de vrachtwagen ter beschikbaar. Als tegenactie wordt dan een donatie voor De Vrolijkheid verwacht.
 
Op vrijdagavond is er een veiling met allerlei items (onder meer een weekend rijden in een Landrover Evoque) en is er een karaoke/feestavond. Tegen betaling is het mogelijk om een liedje mee te zingen. Ook zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zoals schminken en knutselen. Bovendien kunnen ze er videospelletjes spelen. Op vrijdag geldt de actie tussen 16.15-20.30 uur. Op zaterdag vindt de actie plaats tussen 9.30- 15.00 uur. Alle deelnemende rijschoolhouders verzamelen op de parkeerplaats van De Vrolijkheid. Ook is er een team aanwezig in het café om de tussenstand van het opgehaalde bedrag in de gaten te houden.
 
Wil je nog meehelpen als instructeur of wil je een draaiboek bestellen, meld je dan aan bij devolijkheidweervrolijk@gmail.com.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. ik hoop voor mevrouw dijk dat dit de kosten drukt.

    ik vraag me trouwens af wat voetbalsupporters zoeken in een grijs cafe als de vrolijkheid.
    ik persoonlijk zou in het supporters cafe in het station gaan zitten!!

    een ideetje misschien


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.