Aandacht voor straatverlichting in Westenholte

Zwolle – In de wijk Westenholte de laatste maanden veel inbraken gepleegd. Afgelopen week zelfs een inbraak met fatale afloop. voor Trudy Kistemaker-Heetjans reden om bij de burgemeester en wethouders kenbaar te maken dat de straatverlichting niet overal in Westenholte voldoende is. "Enige jaren geleden is in een gedeelte van Westenholte de gele verlichting (van de lantaarnpalen) vervangen door witte. Echter een groot deel van Westenholte heeft nog steeds de gele verlichting met als resultaat aarde donkere straten en (fiets)paden. Ik noem er een paar: Meester Koolenweg, Cichoreipad, Tijmpad zijn prachtige voorbeelden, maar er zijn er zeker veel en veel meer binnen de wijk Westenholte."

Mevrouw Kistemaker-Heetjans heeft begrepen, dat er in de Zwolse Gemeenteraadsvergadering van maandag 3 februari jl. aandacht was gevraagd voor de verlichting in Westenholte en dat de burgemeester had aangegeven om klachten omtrent slechte verlichting, door te geven, zodat ze mogelijk op een prioriteitenlijst komen te staan. De wijkbewoonster vraagt het college met nadruk de situatie in Westenholte, waar nog steeds de gele straatverlichting aanwezig is, extra goed in ogenschouw te nemen. "Willen we een veiliger leefomgeving in Westenholte, minder inbraken en andere overlast zou deze verlichting dan ook met spoed moeten worden vervangen door witte lampen in de huidige gele straatverlichting aan te brengen. Kistemaker -Heetjans vindt dat een goede veiligheid voor een ieder gewaarborgd moet zijn.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Klopt inderdaad! Woon zelf in de Aa-landen waar hetzelfde probleem speelt.De meeste wegen en fietspaden worden verlicht door deze gele (energie besparende?) verlichting. Deze verlichting is inderdaad ruimschoots onvoldoende! Parkeerplaatsen (!) bij het winkelcentrum, bejaardencentrum etc. daarentegen worden verlicht door helderwitte verlichting. Volgens mij zou het andersom moeten !


  ⚠️ Meld

 2. Toevallig zijn de straten en fietspaden die deze mevrouw op noemt de straaybwaar zei woont en de aangrenzende fietspaden. Zou dit ook niet een gedeelte eigenbelang wezen? Misschien vind zei geel gewoon niet mooi of wil ze dat de omgeving van haar huis het 1st gebeurd terwijl dit eigenlijk in heel zwolle gewoon moet gebeuren.


  ⚠️ Meld

 3. geel vervangen voor wit?? ik vind t verschikkelijk in stadshagen.. gelijk een balk verlichting in de woonkamer… terwijl dat met geel een stuk minder is:D


  ⚠️ Meld

 4. Van lampen ophangen wordt het echt niet veiliger mensen… er is al zoveel licht vervuiling, hang liever goed gerichte lampen op, en wordt met zijn allen wat socialer, let samen op, en pas op elkaar, zorg voor elkaar… kijk eens naar de cijfers…hoe meer licht , hoe meer criminaliteit…in de Randstad is de lichtvervuiling het ergst, en de criminaliteit ook…>:(


  ⚠️ Meld

 5. Willem met die luchtvervuiling heb ik niets. Als ik over straat ga moet ik goed muitkijken en voorzichtig lopen anders val ik. Ouderen en slechtzienden mogen van jou de straat niet meer op omdat….


  ⚠️ Meld

 6. Ik zeg uit die straat verlichting. wat kost dat wel niet aan electriciteit!!!! n de eerste inbreker die zonder licht te werk gaat moet volgens mij nog worden geboren


  ⚠️ Meld

Reageer