Benefiet voor UNICEF levert 1.844 euro op

Zwolle – Donderdag 6 februari vond een uniek benefietconcert voor UNICEF plaats: Jeugdsymphonieorkest De Vuurvogel en het Meander Vocaal sloegen de handen ineen en traden die avond belangeloos op voor het goede doel.  Het concert heeft 1.844 euro opgeleverd. Hiermee kan UNICEF 4.610 kinderen vaccineren tegen ziektes die makkelijk te voorkomen zijn.

 

 benefietconcert.jpg

 

Meer dan 200 bezoekers genoten van dit concert in de Plantagekerk in Zwolle. Het programma was gevarieerd. Sommige onderdelen werden alleen door het Jeugdsymphonieorkest De Vuurvogel, o.l.v. Albert Dam, uitgevoerd. En andere onderdelen alleen door het Meander Vocaal o.l.v. Martien Hovestad. Maar uiteraard werd er ook gezamenlijk door de 85 jonge instrumentalisten en 55 jonge zangers gemusiceerd.

 

Van Bach tot Hans Zimmer

De muziek was afwisselend, van “Hear my prayer” van Felix Mendelssohn (met soliste: Irene Hoogveld) tot het 1ste deel uit het “Concert voor 2 violen in d” van Johann Sebastiaan Bach (met solisten: Jet van Oosterhout en Chloe Elsenaar). Maar ook het lied “Elijah Rock” van Jester Hairston en de orkestrale filmmuziek van Hans Zimmer vielen bij het publiek in de smaak.

 

Prachtige cheque

Aan het einde van de avond werd er een prachtige cheque van 1.844 euro overhandigd aan beide dirigenten, die dit bedrag vervolgens weer symbolisch aan de aanwezige vrijwilligers van UNICEF teruggaven.

 

We gaan voor 0

De opbrengst wordt besteed aan de UNICEF-campagne “We gaan voor 0”. Iedere dag sterven er 18.000 kinderen aan oorzaken die makkelijk te voorkomen zijn, zoals diarree, longontsteking, mazelen en malaria. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er 1 te veel. Daarom gaat UNICEF voor 0.

Artikel delen:

Reageer