BLØF en Van Velzen op Bevrijdingsfestival Zwolle

Zwolle – In 2014 vindt de 24ste editie van Bevrijdingsfestival Overijssel plaats, hét festival op 5 mei. Met diverse podia, meer dan tientallen optredens, 800 vrijwilligers, een maximum van 145.000 bezoekers en veel inhoudelijke projecten, is het festival meer dan een bezoek waard! Zaterdagavond werd in het nieuwe Hedon Zwolle, het programma van het Bevrijdingsfestival Overijssel 2014 onthuld.

podium_1_bevrijdingsfestival.jpeg

Op het Wärtsilä hoofdpodium ook dit jaar weer mooie en grote namen als BLØF, Great Minds (met de Zwolse rapper Sticks), Blaudzun en Van Velzen (hij was ook in 2010 in Zwolle, en sloot ook in 2012 het festival af). Maar ook Nielson, Chef’Special, Jacqueline Govaert (voorheen bekend als frontvrouw van de pop/rockband Krezip, en in 2011 ook present op het BFO) en Douwe Bob zijn nationaal bekend. Muyano Rifis de vreemde eend in de bijt, maar zal menigeen doen verrassen. De Zwolse Zotte Zusjes openen ook dit jaar het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Al eerder was bekend geworden dat Douwe Bob de zogenaamde helicopteract is en in Zwolle. Maar er is meer Zwols op het #BFO2014. Op het Abbot Podium treden o.a. The Excitements en de populaire Nederlandse (blues)rock band DeWolff. Nieuw is het Danstheater. Bevrijdingsfestival Overijssel heeft samen met vier grote onderwijsorganisaties uit Zwolle samenwerkingsprojecten opgezet. Hierbij kunnen studenten enerzijs meewerken als vrijwilliger maar anderzijds ook de betekenis van 5 mei vormgeven. De Familie- en Theaterweide is er ook dit jaar weer, en natuurlijk ook de Festivalmarkt en de Festivalboulevard.

podium_2_bfo.jpeg  

 

Familie- en theaterweide
Ook dit jaar staat de Familie,- en Theaterweide weer garant voor een gezellig en knus programma.  Inmiddels vaste ingrediënten zoals de muziekkiosk en de Zweefmolen zijn ook dit jaar weer te vinden in het gezelligste hoekje van het park. Hieronder zijn alvast een paar programmaonderdelen uitgelicht, voor het volledige programma verwijzen we graag  naar de website.

 

Theaterpetit & Theatermidi

In deze twee kleine theatertjes zullen verschillende korte voorstellingen te volgen zijn  voor jong en oud. In de ochtend zal de programmering zich vooral op de allerjongsten richten, daarna loopt de leeftijd geleidelijk op. Stap een theater binnen en laat je verrassen door  een humoristische vertelling, een meeslepend verhaal of een hartverscheurend lied. 

 

Theaterdeluxe – Mede aangeboden door Odeon de Spiegel theaters 

De programmering van de Theaterdeluxe zal zich kenmerken door een aantal betekenisvolle voorstellingen over vrijheid. Hier speelt onder andere Theatergroep de Jonge Honden met Hertha(werktitel), maar ook Selma (werktitel) van ArtEZ docent theater .

 

Naast bovengenoemde theaterlocaties zal de programmering worden aangevuld met ander, onverwachts, locatie,- en straattheater. Zo zal onder andere de samenwerking met The Young Ones weer worden gezocht.  

 

Kinderactiviteiten

Naast de verschillende theater,- en muziekvoorstellingen gericht op kinderen en families zijn er ook diverse doe,- en knutselactiviteiten op de familie,- en theaterweide. Dit jaar hebben we voor de allerjongsten een knus nest gemaakt waar uitgevonden kan worden hoe het is om “zo vrij te zijn als een vogel” Daarnaast zijn er activiteiten gericht op het doorgeven en hergebruiken van materiaal. Met een volle stempelkaart kunnen alle kinderen vrijheidsheld worden en een fakkeltje verdienen! En een volle stempelkaart krijgen? Dat betekent ook eigen troep opruimen en weggooien, of er een mooi kunstwerk van maken!

 

Natuurmonumenten

 

OERRR is overal, dus dit jaar ook op Bevrijdingsfestival Overijssel! OERRR is hét initiatief van Natuurmonumenten voor kinderen. Om OERRR onder de aandacht te brengen heeft Natuurmonumenten een speciaal gebied aan de rand van de familie- en theaterweide. Kom chillen, doe mee met leuke OERRR activiteiten en leef je uit op het blotevoetenpad. Natuurlijk kunnen kinderen op 5 mei ook lid worden van OERRR.

 

Spreek af met OERRR!

Kinderactiviteiten door Natuurmonumenten

Beleef OERRR op Bevrijdingsfestival Overijssel op zondag 5 mei in Zwolle. Natuurmonumenten heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een speciaal gebied op het festivalterrein. Het gebied aan de rand van de familie- en theaterweide is helemaal in de sfeer van OERRR.

 

Lekker zitten of actief bezig zijn?
Even ontsnappen aan de festivaldrukte? Plof neer op het terras van Natuurmonumenten en geniet van het uitzicht. Ondertussen is er van alles te doen voor kinderen. Lekker vies worden, zaadbommetjes maken of een avontuurlijke vaartocht maken waar je onderweg van alles beleeft.

 

Blotevoetenpad
Op blote voeten door de natuur. Hoe OERRR-leuk is dat? Natuurmonumenten legt op 5 mei een blotevoetenpad aan. Trek je schoenen en sokken uit en ervaar hoe het is!

 

Wat is OERRR?
Stap de deur uit. Welkom in OERRR. Zodra een kind de deur uitstapt, stapt ie in OERRR. Op straat, in het bos en in de tuin. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Er is buiten een prachtige wereld te ontdekken en er zijn talloze spannende dingen te beleven. Vol vertrouwen voorover hangen in de wind bijvoorbeeld, wie durft?

 

Alle kinderen in Nederland hebben recht op de natuur. Daarom is er nu OERRR van Natuurmonumenten. Helemaal gratis. Voor elk kind. Met hulp van uitdagende dingen van OERRR laten we kinderen de natuur ontdekken. Lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij van. OERRR wordt gewaardeerd. Op dit moment hebben we al ruim 70.000 aangemelde kinderen. OERRR is gratis!

 

Word je op 5 mei (gratis) lid van OERRR? Dan ontvang je, naast het welkomstpakket nog een leuke verrassing. Wat? Dat houden we nog even geheim.  

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Ai ai ai, woont van velzen in Zwolle?

  ik vind hetjammer dat ieder jaar weer van velzen naar het bevrijdingsfestival wordt afgeschoen, terwijl we zoveel goeie artiesten hebben in nederland. Eerlijk gezegd zie ik nog liever henri van velzen optreden!!

  waar ik wel zeer content mee ben is douwebob. fantastische muziek. jammer dat tim knol niet optreddt!!  Maak melding

 2. Dag verrekijker, Van Velzen woont niet in Zwolle, maar hij komt wel graag als ambassadeur van masterpiece naar ons festival. Dat is een internationale beweging die zich inzet voor de dag van de vrede op 21-9-2014.
  Zie ook http://www.masterpiece.org.
  Hij neemt voor 5 mei 4 bijzondere zangers mee uit Congo voor een speciaal concert in het kader van 5 mei en masterpiece.
  @aan de overige critici: bijna alle artiesten komen deze maanden met nieuwe platen en nieuwe muziek.


  Maak melding

 3. Ziet er wederom erg interessant uit. Zeker voor een gratis festival!

  Laatst stukjes van het nieuwe album van Jacqueline Govaert gehoord en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was!
  Blof heeft toch niet (vaak) op het festival gestaan?

  Gewoon een lekker dagje (hopelijk) in de zon toeven op een gratis festival. En vooral niet vergeten, dat we vieren dat dat zomaar kan!

  Voor iedereen hierboven die zo negatief is: er komt straks nog ruim voldoende klaagzang over het verschrikkelijke lawaai en tot hoe ver in de omtrek dat wel niet te horen is. Misschien daarbij aansluiten 😀


  Maak melding

 4. Mooie line up. In 2012, 2011 etc.

  Kon er nu niets anders worden geboek wat nog niet is geweest? Het is een drama de laatste jaren met de line up.

  Gratis of niet, we zoeken wel weer een andere stad op!


  Maak melding

 5. PFFF wat een slechte line-up zge, idd bijna hetzelfde als vorig jaar. Mag dan gratis zijn maar de namen worden met het jaar bedroevender. enige wat nog de moeite waard is, great minds. Jammer  Maak melding

 6. beste mensen,
  krtiek op de line-up is prima, maar wel graag met de goede feiten. Slechts twee acts waren vorig ook te zien: Zotte zusjes en Typhoon. Verder hebben Nielson, Douwe Bob, Muyayo Rif, The Excitements, Baciamolemani, Afterpartees, DeWolff, John Coffey, Knarsetand, Tim van Tol en de hele line-up van Senatalent stage nog nooit op 5 mei gestaan. Oja, de laatste keer dat BLOF op 5 mei in Zwolle was, was in 2005. Misschien zijn jullie in de war met RTL4viert de zomer?
  http://www.youtube.com/watch?v=4x6v1VMiWxU
  Even kijken op dit filmpje.  Maak melding

 7. Blaudzun in 2012, Van Velzen 2007 en 2010. We willen iets nieuws in het park, ook al is het geweest bij RTL viert de zomer.

  Bevrijdingsfestival Groningen heeft een hele grote band weten te strikken: The Hives.

  Ik had Mister & Mississipi, Kensington, Flexican of Loodzwaar hier wel willen zien. Op het hoofdpodium wel te verstaan. Nee, laten we weer Sticks met zijn nieuwe formatie op laten draven en een paar De Wereld Draait Door bekenden.

  Twee vingers in de lucht voor vrijheid en de arme mensen in Congo. Ik zie Van Velzen het al roepen.

  Daarom gaan we met een man of 20 hoogst waarschijnlijk naar Groningen. Omdat de line up weer om te janken is.

  Jammer….


  Maak melding

 8. We zijn gewoon verwend. We zijn veel moois gewend geweest, en wees blij dat er nog zo’n line-up hebben. Ook hier moet bezuinigd worden en zijn er geen echt grote sponsors meer. Bestuurlijk lag het festival een paar maand geleden bijna op z’n kont. Het is allemaal gratis mensen!!


  Maak melding

 9. Ik ben heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg blij met the great minds!! Geweldige act! Dat blaudzun er vlak achteraan zit is nog beter! Prima lineup!!

  zeurkousen: blijf lekker in dat suffe berkum van jullie en kom vooral niet!! Laat de echte feestvierders lekker met rust 🙂


  Maak melding

 10. Alle azijnpissers lekker thuisblijven en stoppen met zeuren, het is weer een prima line-up en met een beetje mazzel wordt het weer een zonnig en feestelijk BFO. Pracht-evenement!


  Maak melding

 11. @kwallekop

  Dit jaar maar is overslaan want weer zelfde als anders. Ga wel stad in dan.

  Alsof ze daar een “verrassend” programma in elkaar hebben gedraaid.


  Maak melding

 12. Ik vind het niet een spannende line-up, maar het is wel degelijk een goede line-up. Het is er ook één die veel mensen zal gaan bekoren. En dat is wel de bedoeling op 5-5. Ik kijk er iig al zeer naar uit.


  Maak melding

 13. Prima line-up, ondanks wat veilig.

  In ’10 ben ik speciaal naar Blaudzun gegaan, die toen in de Abbott stond. In de daarop volgende jaren hem in Zwolle, Utrecht en Deventer zien optreden en een handjevol keren op tv. Leuk dat hij nu weer in Zwolle optreedt en op het hoofdpodium staat.


  Maak melding

Reageer