Eerste Aalandenloop op 16 mei

Zwolle – AV PEC en multifunctioneel centrum De Bolder organiseren vrijdagavond 16 mei de eerste Aalandenloop. Liefhebbers kunnen meedoen aan een 5- en 10-kilometerloop. Voor de jeugd is er een speciale kidsloop van 1 kilometer.

AV PEC heeft de voorinschrijving opengesteld. De loop is vernoemd naar de woonwijk in Zwolle-Noord waar het evenement wordt gehouden. Start en finish zijn op het schoolplein van het Meander College. De route gaat onder meer door de weilanden over het Tolderpad en via de Agnietenberg, de Haersterveerweg en het Meanderpad langs de Zwartewaterallee.

De Meander Bigband zorgt voor muzikale omlijsting bij start en finish en in De Bolder (naast het Meander College) is na afloop ook live muziek. Wie wil, kan daar dan met zijn ‘supporters’ nog even gezellig napraten en wat drinken. Atletiekvereniging AV PEC 1910 heeft de voorinschrijving voor de lopen opengesteld. De kidsrun begint om 19.00 uur; om 19.30 beginnen de deelnemers voor de 5 en 10 kilometer. De prijsuitreikingen zijn om 19.35 uur voor de kidsrun en om 21.00 uur voor de 5-en 10-kilometerlopers. Voorinschrijven kan via de site www.aalandenloop.nl of ter plekke (vanaf 18.00 uur tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd). Vol is vol. Deelname aan de kidsrun kost 3 euro; de 5- en 10-kilometerlopen 5 euro (bij voorinschrijving) of 6 euro kort voor aanvang. Bij groot succes wil de organisatie een jaarlijks evenement van de Aalandenloop maken.
Artikel delen:

Reageer