Aanhoudingen na dollemansrit in gestolen auto

Zwolle – De politie heeft op zaterdag 8 februari rond 01.20 uur vier personen aangehouden; deze reden met hoge snelheid in een gestolen auto rond en beschadigden op de Groeneweg in Zwolle zeker drie geparkeerde auto’s. Daarop werd direct de politie gebeld.

De politie nam poolshoogte en zette alles op alles om deze gevaarlijke situatie te beëindigen. De politie zette daarvoor meerdere eenheden in. De bewuste auto (die vrijdag 7 februari was gestolen in Gouda) werd op een gegeven moment gesignaleerd op de Heinoseweg en reed van Wijthmen naar Zwolle. Daarop werd –met inachtneming van het overige verkeer- de achtervolging ingezet. De vier personen voerden de snelheid flink op.

De route die werd afgelegd ging over de Ceintuurbaan, richting autosnelweg A28, Zwartewaterallee, Blaloweg en vervolgens de Westenholterallee. Daar reed de bewuste auto tegen een lantaarnpaal. Twee personen kwamen uit de auto en renden weg maar konden snel worden achterhaald: één door een politie-ambtenaar en de ander door een politiehond. De twee overige personen bleven in de auto zitten en werden daar aangehouden. De vier zijn overgebracht naar het bureau. Het gaat om vier jongens uit Gouda: twee van 18 jaar, één van 16 en één van 19.
Artikel delen:
Reacties 8
  1. is dit een vervolg op het eerdere artikel waarbij 4 personen uit een auto waren gehaalt welke een eenzijding ongeluk met een lantaarnpaal hadden?    ⚠️ Meld

Reageer