Berkum op het einde langs Voorwaarts

Zwolle – VV Berkum heeft de bekerwedstrijd bij Voorwaarts Twello met 0-3 gewonnen maar keek lang tegen een brilstand aan. Pas in het laatste kwartier braken de Zwollenaren het verzet van de tweedeklasser en werd het kwaliteitsverschil ook in goals omgezet. 

"Ik ben natuurlijk blij met de overwinning maar makkelijk ging het niet. Voorwaarts had het achterin uitstekend neergezet en ze hielden het goed compact. We kwamen er maar moeilijk doorheen," zag Berkum-trainer Roeland ten Berge. De eerste helft speelde zich vooral op de helft van de thuisclub af, al kwamen daar maar enkele kansen uit voort voor de Zwolse hoofdklasser. Na een kwartier ging William Potkamp alleen op het Voorwaarts-doel af maar keeper Jelmer Clemenkowff tikte zijn schot vakkundig uit de hoek. Berkum-spits Karim Chengachi schoot in de 26e minuut, na aangeven van Yassine Assa, naast het Twellose doel en even later hield Voorwaarts-verdediger Matthijs Kamphuis zijn ploeg op de been door de bal na een vrije trap van Chris van der Meulen van de doellijn te rossen.

Pech
Ook na rust was het lang moeilijk voor Berkum om een vuist te maken, al had Dirk Muis in de 65e minuut gewoon dikke pech. Zijn vrije trap van even buiten het 16-metergebied dreunde buiten bereik van keeper Clemenkowff op de kruising zodat Voorwaarts nog wat langer hoop hield. Dat werd versterkt toen Chengachi in kansrijke positie naast tikte maar krap een kwartier voor het einde werd de hard werkende spits toch beloond voor zijn inzet. Na een scrimmage voor het Voorwaarts-doel nam Chengachi de bal goed mee en kon hij de bevrijdende 0-1 binnen schieten.

Daarna was het zo’n beetje gedaan met de tegenstand van Voorwaarts. Vijf minuten later ging Jerrol Poot alleen op het Twellose doel af en verdediger Chiel Grieving wist geen andere remedie dan hem onderuit te halen in het strafschopgebied. De terecht toegekende strafschop werd zonder problemen benut door Chris van der Meulen (0-2) en toen was het wachten op de volgende Berkum-goal. Dat leek helemaal een kwestie van tijd toen de kennelijk gefrustreerd geraakte Dave Bijsterbosch, een minuut na de penalty, Youp Kok bij de middellijn zwaar torpedeerde en met een meer dan terechte rode kaart in kon rukken.

In de slotminuten zette Frank Hoolsema eerst Arjen Westrik vrij voor het doel en daarna deed hij hetzelfde met Jerrol Poot maar beide ogenschijnlijk opgelegde kansen werden niet benut. Dat lukte in blessuretijd wel na een prima combinatie, waarbij Hoolsema opnieuw aan de basis stond. De uiteindelijke harde knal van Westrik betekende de 0-3 eindstand én een plek in de achtste finales van de strijd om de Districtsbeker Oost. Daarin speelt Berkum op 25 februari bij SDC Putten dat vandaag FC Berghuizen met 2-6 vernederde.

Voorwaarts Twello-Berkum, 8 februari 2014, 4e ronde Districtsbeker Oost
Eindstand: 3-0 (0-0)

Doelpunten: 77. Karim Chengachi (0-1), 82. Chris van der Meulen (0-2) (strafschop), 90+1. Arjen Westrik (0-3)
Gele kaarten: Karim Chengachi, Jason Huisman (Berkum), Alwin van Voorst, Simon Rutgers, Chiel Grieving (Voorwaarts Twello)
Rode kaart: Dave Bijsterbosch (Voorwaarts Twello)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Ruud Wellenberg, Yassine Assa, Jerrol Poot, Chris van der Meulen (83. Arjen Westrik), Karim Chengachi (83. Frank Hoolsema), William Potkamp (75. Youp Kok)

Opstelling Voorwaarts Twello: Jelmer Clemenkowff, Chiel Grieving, Matthijs Kamphuis, Alwin van Voorst, Niels Pereboom, Billy Wattimena, David Bos, Dave Bijsterbosch, Björn Goot Hulze (46. Daniël Sonoto), Rick Timmermans, Simon Rutgers.

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer