Zwolse blauwe balletjes voor Gerard Nijkamp

Zwolle – Voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle – Ajax presenteerde Stadsprins Paulus I het eerste Zwolse blauwe balletje in de business loge van het IJsseldeltastadion. Technisch directeur Gerard Nijkamp nam de eerste blauwe balletjes in ontvangt.

 

08-02-2014_prins_carnaval-blauwe_balletjes-pec_02.jpg 

 

Paulus, in het dagelijks leven Jan-Paul Bakker en bestuurslid van de Stichting Zwolse Balletjes, is trots op het nieuw ontwikkelde balletje. Blauw, de verwijzing naar het blauw-wit van (PEC) Zwolle, maar ook blauw vanwege de smaak. De frisse mentholsmaak zal verrassend zijn en zich daarmee direct verbinden aan het Sassendonkse carnaval over een paar weken. Immers, zo zegt de stadsprins, wat is nu prettiger om een mentholsnoepje te kunnen eten en daarmee wat alcohol- en andere luchten te verminderen.

 

08-02-2014_prins_carnaval-blauwe_balletjes-pec_01.jpg 

Het balletje zal dan verkrijgbaar zijn vanaf carnavalszaterdag – 1 maart 2014 – in het Zwolse Balletjeshuis, immers om met de woorden van Prins Paulus te spreken: ‘Carnaval verbindt, waar Sassendonk begint’. De supporters van PEC Zwolle zullen overigens niet worden vergeten. Later in het seizoen zullen ook zij op een andere wijze kennis maken met het nieuwe Zwolse blauwe balletje.

Het recept van Zwolse Balletjes
Het recept van de beroemde Zwolse Balletjes is eeuwenoud en bovendien super geheim. Op slechts één plek ter wereld worden de balletjes gemaakt, namelijk aan het Grote Kerkplein in Zwolle. Daar staat de stekenbakkerij. De balletjes zijn ongeveer 2 centimeter in doorsnede, en hebben de structuur van zuurtjes, maar smaken zoeter. Het nieuwste blauwe balletje heeft een frisse mentholsmaak.

Artikel delen:

Reageer