SV Zwolle wint handbalderby van SV Tyfoon

Zwolle – Zaterdagavond is SV Zwolle wederom met een groot aantal supporters en handballiefhebbers de IJssel overgestoken voor de derby tussen SV Tyfoon en SV Zwolle. Ditmaal is het extra bijzonder door een lucratieve manier om sponsorgeld binnen te halen voor een gezamenlijk doel: de handbaljeugd van beide verenigingen!

 

Tyfoon en Zwolle zijn de samenwerking aangegaan om hun jeugd een ongelofelijke ervaring te bezorgen. Tijdens het aankomende paasweekend mogen een aantal jeugdleden naar een internationaal handbaltoernooi in Denemarken. Hiervoor zijn een aantal leuke acties bedacht om extra sponsoring te verkrijgen. Zo werd er “entree” gevraagd voor de wedstrijd tussen de heren van SV Tyfoon en SV Zwolle. De gulle opbrengst is bestemd voor het unieke uitje van de jeugdspelers. De wedstrijd van de heren was een mooi derby. Vol enthousiasme werd aan de wedstrijd begonnen. Tyfoon is in deze competitie erg gegroeid en staat op nummer vier, wat betekent dat het een tegenstander is die zeker niet onderschat mag worden.

Het was goed te zien dat beide teams willen winnen. Nog geen twee minuten gespeeld en de heren van Tyfoon hebben de gelijkmaker (1-1) al gemaakt. Met een kleine voorsprong nam SV Zwolle het initiatief in het verloop. Precies zoals interim coach van deze wedstrijd, Joop Patjanan, het voor de wedstrijd als aanwijzing heeft gegeven aan de heren. 

 

Ondanks dat de thuisploeg slechts één wisselspeler op de bank heeft, kon het jonge team aardig meekomen met de heren van Zwolle. Deze laatste had eerder meer op tempo moeten spelen als ze een groter gat wilden slaan. De eerste helft eindigde met een stand van 8-17.

 

Coach Joop Patjanan wilde dat de Zwolse heren de tweede helft wel met tempo spelen, maar niet te onstuimig / gehaast. Hierdoor liep Zwolle zichzelf soms voorbij. Verder stond de verdediging veelal goed. Wanneer de heren deze lijn doortrekken, zal het uiteindelijk een positief resultaat opleveren.

 

De meeste dreiging kwam vanuit het midden- en rechteropbouw van Tyfoon en ze wisten hier ook goed gebruik van te maken. Af en toe hadden ze de Zwollenaren tuk en het doel weten te bereiken. 

 

Met het oog op het tempospel, gingen de heren van SV Zwolle via individuele acties en snel opbrengen van de bal de voorsprong proberen uit te breiden. Dit leverde af en toe fraaie acties en samenspel op. Zwolle zocht de juiste ruimtes op of speelden zich vrij en daar leek de verdediging van Tyfoon niet altijd tegen bestand. 

 

Met prima arbitragewerk werd deze laatste stadsderby van het seizoen geleid tot een eindstand van 17-35. 

 

Doelpuntmakers: 

Bart Kroeze en Luuk Broers 8, Rik Talens 7, Hans Kan 4, Jelle van den Bos en Mark Brijan 3, Robert ter Stege 2.

 

Volgende week zondag krijgen de heren van Zwolle de Hengelose (Gld.) Quintus op bezoek. Dit zal een belangrijke en spannende wedstrijd worden tussen de nummer 1 en 2 van deze poule. 

 

Aanvang van de wedstrijd: Zondag 16 februari 2014 om 13:10 uur in de BDG hal, Zwolle (Zuid).

Artikel delen: