GOUD voor Michel Mulder in Sochi

Zwolle – Sprinter Michel Mulder uit Zwolle heeft maandagmiddag (Nederlandse tijd) GOUD gewonnen op de Olympische Spelen in Sochi. Ronald Mulder scoorde Brons!!

michel_mulder_3.jpeg

In de eerste rit eindigde Mulder na Jan Smeekens op de tweede plaats. In de tweede rit moest Mulder 0,04 seconde goedmaken op de eerste tijd van Smeekens. Mulder schaatste 34,67 en dat was nipt sneller dan de Raaltenaar (34,72) die op 0,0012 het zilver won. Tweelingbroer Ronald Mulder reed in de tweede rit 34,49. Dat was maar liefst 0,48 sneller dan zijn eerste rit. Even later bleek dat de snelste rit te zijn en goed voor BRONS!! Drie Nederlanders op het podium! Michel Mulder was uitzinnig van vreugde: "Ik heb nu alles gewonnen wat er te winnen valt. Dit pakken ze me nooit meer af".

stand_500.jpeg

medailles500.jpeg 

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Laat ze Jan Smeekens ook maar uitnodigen. Want dit kan natuurlijk niet. Mooi voor de Muldertjes, maar die tijdwaarneming is een schande!

  Eerst dat gezeik in 2010 met de ‘kick-finish’ en nu iemand die zich kampioen waant en het niet is.


  ⚠️ Meld

 2. ISU: afwijking in tijd niet te vermijden

  Tron Espeli, de voorzitter van de technische commissie van de Internationale Schaatsunie (ISU), is er honderd procent van overtuigd dat maandag de juiste man de 500 meter heeft gewonnen. Maar hij sluit niet uit dat er ook in de toekomst wedstrijden zullen zijn waarbij er verwarring ontstaat over de winnaar. Binnen de ISU is de technische commissie verantwoordelijk voor de tijdwaarneming.
  Een dag na de chaotische finish bij de mannen van de 500 meter blikt Espeli terug: “Wat je op de borden in het stadion ziet en wat mensen op televisie zien, is niet de officiële tijd. Dat moet je meer zien als een service naar de kijkers. Wij letten op de fotofinish.”
  Mulder tilde schaats iets op
  Bij de finish zitten sensoren in het ijs. Omdat Michel Mulder zijn schaats ietsje optilde bij de finish registreerde de sensor de achterkant van de schaats. Terwijl op de fotofinish de punt van de schaatst telt. Dat verklaart het verschil van vierhonderste seconde.”
  En zo won Michel Mulder in plaats van Jan Smeekens terwijl op het bord in het stadion in eerste instantie Jan Smeekens als winnaar stond aangegeven. De ISU is niet van plan de werkwijze te veranderen: “Bij het shorttrack is ervoor gekozen om ook in het stadion alleen de fotofinish te laten zien. Maar dan zit er twintig seconden tussen de finish en de bekendmaking van de winnaar. Dat willen we bij het langebaanschaatsen niet. Dus het zal af en toe voorkomen dat de tijd die op het bord staat, afwijkt van de officiële tijd.”  ⚠️ Meld

 3. En op de 1500m. is vrijwel direct bekent over een duizenste ofzo dat die pool gewonnen heeft, en voor 4hondertsten terwijl er 3minuten tussen de ritten zitten niet?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.