Vakantieschool in voorjaarsvakantieZwolle – Wie nog niet helemaal zeker is over zijn of haar niveau Nederlands, Rekenen of Engels kan in de aankomende voorjaarvakantie van 24 tot 27 februari naar de Vakantieschool van Landstede; een ‘stoomcursus’ tijdens de vakantie waarin je je kennis van deze vakken opfrist of bijspijkert.

Tijdens de vakantieschool kun je je niveau Nederlands, Rekenen of Engels verhogen en je kunt je extra goed voorbereiden op een (eind)examen of Proeve van Bekwaamheid. De cursus is echter ook gericht op deelnemers voor wie Nederlands niet de moedertaal is en die graag extra ondersteuning willen. Door in de Vakantieschool een probleemvak bij te spijkeren kunnen de deelnemers zich straks beter concentreren op andere vakken. Zij kunnen werken in hun eigen tempo.

Halve dagen naar school tijdens de vakanties
Na het succes van het afgelopen jaar wordt de Vakantieschool ook in het schooljaar 2013-2014 weer aangeboden in de Nooterhof, Goertjesweg 1 in Zwolle. Tijdens de Vakantieschool ga je dagelijks vier uur lang naar school. Van 09.00 tot 13.00 uur krijg je deels les in groepen en ga je deels zelfstandig aan het werk. Daarbij word je intensief begeleid door docenten of door studentassistenten die uitblinken in het onderdeel waarvoor je je hebt aangemeld. De sfeer is gezellig, omdat iedereen gemotiveerd is en het toch ook vakantie is. De cursisten zijn iedere dag om 13.00 uur vrij, waardoor de Vakantieschool ook te combineren is met een vakantiebaantje of met gewoon ontspanning.

Een lesprogramma op maat in een plezierige omgeving
Op de eerste dag wordt gekeken wat je huidige niveau is. Daarna volgt een gesprek waarin de doelen worden besproken en er wordt een persoonlijk leerprogramma gemaakt. Elk traject is maatwerk en de deelnemers sluiten het af met een certificaat. Is de periode te kort om het leerdoel te halen? Dan kunnen we een langer traject adviseren. Dat kun je binnen het Taal- en Rekencentrum doen bij Landstede aan de Fuchsiastraat 1 in Zwolle.

Kosten
De Vakantieschool kost voor externe deelnemers €30,- per dag. Dit is inclusief studiemateriaal en exclusief een boek (à €12,50). Huidige studenten en deelnemers van Landstede ontvangen 50% korting op het cursusgeld. Wie momenteel een opleiding in het voortgezet onderwijs volgt en zich heeft aangemeld voor een vervolgopleiding bij Landstede, krijgt ook 50% korting.

Aanmelden voor de Vakantieschool
Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met de Landstede Infoshop. Je kunt (gratis) bellen met 0800-0245666 of een mailtje sturen naar info@landstede.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Deze organisatie ontvangt jaarlijks miljoenen van de overheid, een deel
  van deze subsidie wordt niet gebruikt voor onderwijsactiviteiten, wie
  mij kan uitleggen hoe dit kan nodig ik uit dit te doen.
  In de stad struikel je bijna over de landstede auto’s met eigen landstede logo.
  Ook de landstede detailhandelsactiviteiten zoals kapperzaken en
  reisbureau’s roepen de vraag op of ontvangen onderwijsgelden
  rechtmatig worden besteed?
  Ik kan mij voorstellen dat ondernemers niet blij worden
  van deze concurrentie.
  Al met al vraag ik mij af waarom de hierboven beschreven activiteit niet gratis kan worden aangeboden?


  ⚠️ Meld

 2. Snap er inderdaad ook niets van. Ze hebben ook de baskketbal en volleybal die ze sponsoren. Er zou eigenlijk is gekeken moeten worden hoe dit allemaal zit. Ook heeft Landstede kinderopvang. Er worden natuurlijk veel studenten ingezet. Kost weinig. Dit is ook volgens mij in zwembad De Vrolijkheid zo. Dit zal straks ook gebeuren met het therapiebad, wat aan de Calo gekoppeld gaat worden. Alles om geld te verdienen. Wat zullen de managers op deze scholen eigenlijk verdienen?


  ⚠️ Meld

Reageer