CDA bezoekt zorghuis Anna Heerkens

Zwolle – Hoe maken we het zowel wat aangenamer voor medewerkers als bewoners van zorghuis Anna Heerkens in Zwolle? Onder dat motto droegen vijf CDA-(kandidaatraads)leden zaterdag 8 februari jl. een steentje bij in de woongroep aan de Hertenstraat. Van leuke gesprekken over vroeger tot en met hand- en spandiensten in de huiskamers.

cda-anna_heerkens.jpg 

“Goede zorg is een van onze verkiezingsthema’s”, vertelt penningmeester Anno Kruizinga van de Zwolse CDA-afdeling. “Het is eigenlijk een kleine moeite om zo af en toe eens een handje te helpen. En tegelijk is het nog leuk en leerzaam ook. En de verhalen die de bewoners vertellen, zijn ook nog eens prachtig. Ik heb een mooie ochtend gehad en we hebben afgesproken nog eens terug te komen voor een helpende hand. Het blijkt maar weer dat vrijwilligerswerk belangrijk is, en jezelf ook verrijkt.” Kruizinga roemt daarbij ook de rol van de Zwolse Vrijwilligerscentrale. Deze organisatie wees het CDA op de behoefte bij Anna Heerkens.

Met elkaar huiselijk wonen
In de zomer van 2013 opende de zorglocatie van zorggroep IJsselheem haar deuren aan Hertenstraat 8 in Assendorp, voorheen de Kringloopwinkel. Anna Heerkens biedt dementerende ouderen zorg in een kleinschalige huiselijke en herkenbare omgeving. Zes tot acht bewoners vormen met elkaar een gewoon huishouden. Zij kunnen zo veel mogelijk zelf hun dagelijks leven inrichten. De ondersteuning en de zorg sluiten zo goed mogelijk aan bij de leefstijl en voorkeur van de bewoner. Ieder heeft een eigen zit/slaapkamer en er is een gezamenlijke woonkamer.

Artikel delen:

Reageer