Handbaldames verliezen in Arnhem

Zwolle – Zondag 9 februari stond de uitwedstrijd tegen A.A.C. uit Arnhem op het programma. De thuiswedstrijd had SV Zwolle gewonnen met 10-0, omdat de dames van A.A.C. geen team op de been konden krijgen. De dames van Zwolle wisten dus niet wat ze konden verwachten.

Het fluitsignaal klonk en Zwolle nam de bal uit. De eerste aanvallen konden helaas niet verzilverd worden met een doelpunt en binnen korte tijd keken de dames van Zwolle tegen een achterstand van 2-0 aan, maar na 2 doelpunten van Nienke kwamen ze toch goed terug tot 2-2. Daarna nam A.A.C. het heft weer in handen en liep uit naar 5-2. Zwolle kon op dat moment geen grip krijgen op de aanval van A.A.C.

Vervolgens liep de wedstrijd redelijk gelijk op, vanuit de kant van Zwolle werd er gescoord door Dyonne, Mariska, Valasia en Kelly. Toch liepen de aanvallen van Zwolle niet lekker, er zat te weinig druk in en te weinig samenspel. 100% kansen werden niet benut, waardoor Zwolle de aansluiting niet kon vinden. De dames gaan rusten met een 10-7 achterstand.

Vol goede moed kwamen de dames uit de kleedkamer, er was nog niets gespeeld. Helaas breidden de dames van A.A.C. hun voorsprong direct verder uit naar 12-7. Na goede individuele acties kregen de dames van Zwolle 2 penalty’s mee, deze werden ingeschoten door Nienke. De verdediging, normaal gesproken de kracht van Zwolle, stond helaas niet goed genoeg om A.A.C. te weerhouden om nog meer doelpunten te maken en uit te lopen. In de tweede helft wisten Sharmaine, Kelly en Mariska nog te scoren, maar dit was niet voldoende om de punten mee naar Zwolle te nemen.

Eindstand 23-16.

Doelpunten:

Mariska Jans 5

Nienke Reumer 5

Kelly van der Giessen 3

Dyonne Kiezebrink 1

Sharmaine Oerbekke 1

Valasia Englezos 1

Volgende week 16 februari spelen de dames thuis tegen SDOL, om 12.05 uur in de BDG-hal. De dames hebben een 20-19 verlies goed te maken tegen de nummer 10 van de 1e klasse, dus alle support is weer van harte welkom!

Artikel delen:

Reageer