Raad wil input over vorming sociale wijkteams

Zwolle – Op 17 februari organiseert de gemeenteraad een hoorzitting over sociale wijkteams. Instellingen, cliënten en mensen die zich betrokken voelen bij dit onderwerp kunnen zich aanmelden om in te spreken.

 

Het college van B&W wil per 2015 sociale wijkteams instellen. In drie jaar tijd wordt toegegroeid naar teams waarin lichte ondersteuning aan burgers integraal besproken en aangeboden wordt vanuit het vertrekpunt één huishouden, één plan en bij voorkeur één ondersteuner. De raad wil graag de mening over de vorming van de sociale wijkteams horen van individuele cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers, maar ook van welzijnsinstellingen, (jeugd)zorgaanbieders en organisaties die op basis van PGB werken. Het is de eerste keer dat de raad zich laat informeren door betrokkenen over de vorming van de sociale wijkteams. Omdat het om een grote verandering in de werkwijze gaat die veel impact heeft op de samenleving wil de raad nog voor het einde van deze raadsperiode met betrokkenen in gesprek.

 

Aanmelden
Iedereen krijgt vijf minuten de tijd om de raad toe te spreken. Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 februari via raadsgriffie@zwolle.nl.

Het uitvoeringsprogramma Sociale wijkteams is te bekijken via www.gemeenteraadzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer