Actie tegen sluiting zondagsviering Zandhove

Zwolle – De Raad van Toezicht van Zorgspectrum Het Zand sluit zich aan bij haar eigen Raad van Bestuur wanneer het gaat om het stoppen van de vieringen op zondag. In een reactie naar de gezamelijke kerken, verenigt in het Podium van Kerken, verwijst de heer Matser, voorzitter Raad van Toezicht, naar een brief d.d. 31 december 2013 van de Raad van Bestuur waarin zij aangeeft een punt te willen zetten achter deze episode.

 

Mink de Vries zegt namens het Podium van Kerken, dat het "opmerkelijk blijft dat de argumenten als een soort beschuldigingen naar het Podium van Kerken zijn gecommuniceerd, terwijl de beschuldigingen cq. argumenten niet op feiten zijn gegrond en makkelijk te weerleggen zijn". Het Podium van Kerken zegt geen actiepartij te zijn, en wil zich niet onterecht laten beschuldigen door een Raad van Toezicht en een Raad van Bestuur. Het Podium van Kerken heeft nu besloten om op een passende manier actie te voeren.

De Vries: "Het Podium van Kerken wordt beschuldigd van het uitnodigen van de pers, terwijl dat niet gecommuniceerd was. Verder wordt het Podium van Kerken beschuldigd van het zonder duidelijke reden afzeggen van een afspraak met de Raad van Bestuur. Beide beschuldigingen zijn door de eigen reacties van bestuurders van Zorgspectrum te weerleggen, deze reacties zijn inmiddels ook in handen van de media. Via Internetkrant Weblog Zwolle kreeg het Podium van Kerken de tip om oud fractieleider van de CU te Zwolle, John van Boven, te vragen als bemiddelaar. John van Boven wil dat wel doen, mits beide partijen dat zien zitten."

 

De weg kwijt 

Ruim een maand zijn er nu vieringen op dinsdag en woensdag. Van meerdere familieleden krijgt het Podium van Kerken door dat het niet goed gaat met die vieringen. Allereerst te weinig mensen en vrijwilligers, maar vooral het feit dat bewoners extra in de war raken omdat ze denken dat het zondag is, terwijl het dinsdag of woensdag is. Het Podium van Kerken blijft zich daarom inzetten voor de vieringen op zondag. Die vieringen mogen best wel in twee groepen plaatsvinden, en hoeven ook niet in het restaurant. Hoe de acties eruit gaan zien, is nog niet precies bekend, wel zullen ze aansluiten bij de identiteit van veel bewoners van Zandhove.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Mensen die wonen in een beschermende/verzorgende omgeving hebben denk ik meer baat bij individuele aandacht als het gaat om geloof. Als iedereen die zondagsdiensten wil, nou eens op zondag een gelovig bezoekje gaat brengen aan de mensen in hun eigen kamer, dan is het toch allemaal opgelost? Is iedereen op zondag met zijn/haar geloof bezig en de mensen waar het echt om moet gaan varen er wel bij. De mensen die vergeten moeten niet vergeten worden.


    ⚠️ Meld

  2. Ach ja, de ‘hogere heren’ weten het weer eens beter. Die denken alleen maar in cijfertjes, niet aan de bewoners. Podium van kerken heeft in deze een zeer sterk punt naar mijn mening.


    ⚠️ Meld

Reageer