Spinningmarathon voor de Tour du ALS

Zwolle – Dinsdag was er op het Greijdanus College in Zwolle een spinningmarathon. Door de aula van de school dreunde de muziek om het fietstempo aan te geven. In totaal fietsten er ruim 200 leerlingen en medewerkers op een spinningfiets mee. Met de spinningmarathon werd geld ingezameld voor het team van Greijdanus dat meedoet aan de Tour du ALS. Er is maar liefst € 14.145,71 opgehaald.

foto_-_spinningmarathon_greijdanus.jpg

Uitgeput maar voldaan stappen leerlingen van hun spinningfiets. Ze hebben een uur lang flink gezweet voor het goede doel. Het sponsorgeld dat ze hebben opgehaald is dan ook meer dan verdiend. Van 8.30 tot 17.00 uur staat de hele school in het teken van de spinningmarathon. 29 fietsen met ieder uur een nieuwe deelnemer die meedoet voor een minimumbedrag van 40,- euro. In totaal heeft dit een sponsorbedrag van € 14.145,71 opgeleverd.

De muziek zorgt voor een feestelijke sfeer in de school. Leerlingen in sportkleding lopen af en aan om elkaar af te lossen. In de pauzes is het een drukte van belang als de scholieren hun klasgenoten komen aanmoedigen. Liesbeth Hovenga, decaan en een van de organisatoren, is erg enthousiast: “Het is geweldig dat er zoveel leerlingen meedoen. Ze hebben allemaal erg hun best gedaan om geld op te halen en het resultaat is dan ook echt geweldig!”

Tour du ALS
Op 30 mei 2014 gaan 12 leerlingen en 4 medewerkers van Greijdanus de uitdaging aan om één, twee of drie keer de Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen per fiets. Ze doen mee aan de jaarlijkse fietsevenement de Tour du ALS. Hiermee wordt geld opgehaald voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Meer informatie staat op de website.

Artikel delen:

Reageer