BRONS voor Michel Mulder in Sochi

Zwolle – Zwollenaar Michel Mulder is woensdagmiddag derde geworden op de 1.000 meter sprint tijdens de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi. Hij won daarmee de bronzen medaille. Stefan Groothuis was sneller dan Mulder. Hij reed de kilometer in een tijd van 1.08.39 en won het goud. 

michel_mulder_3.jpeg 

Archieffoto

De Canadees Denny Morrison pakte het zilver in 1.08.43 Voor Michel Mulder was het zijn tweede Olympische medaille tijdens de Olympische Spelen. Maandag scoorde de rappe Zwollenaar al het goud op de 500 meter. Een meer dan schitterende prestatie van de Zwollenaar!!

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Bloemetje naar de Japanse starter.

  Ik heb ongeveer iedere Nederlandse kandidaat vals zien starten! En de enige die netjes wachtte komt 4/100e tekort voor goud….


  ⚠️ Meld

 2. Oranje-veegbussen van Van De(r?) Kolk rijden door Zwolle. Gesierd met de tekst “Overijssel de snelste provincie van Nederland…
  1. Zwolle 2. Raalte 3. Zwolle”. Vandaag waren ze in Stadshagen volgens radio 1. Westenholte was echter de wijk waar De Muldertjes woonden en daar kwam de ROVA. Heb overigens ook al eens gehoord dat ze in de AA-Landen woonden.


  ⚠️ Meld

 3. De grootste verrassing op de 1.000 meter was misschien wel Denny Morrison. De Canadees eindigde slechts 0,04 seconden achter olympisch kampioen Groothuis en veroverde zilver. Hij is daarmee de eerste niet-Nederlander die in Sotsji een medaille in het mannentoernooi wint.

  Dat Morrison aan de start verscheen, was niet vanzelfsprekend. Hij had namelijk helemaal geen startbewijs. Landgenoot Gilmore Junio gaf de dag voor de race zijn plaats weg, omdat hij dacht dat Morrison meer kans zou maken op de kilometer. Morrison was bij de trials in Canada onderuit gegaan in de laatste 50 meter en was niet snel genoeg bij zijn herkansing.

  Eigenlijk reserve

  Morrison mocht wel afreizen naar Sotsji omdat hij zich plaatste voor de 1.500 meter. Hij werd zodoende ook de reserve op de kilometer. “Hoe Denny nu schaatst, denk ik dat hij meer kans maakt op succes dan ik. Het is beter voor het team als hij gaat rijden”, zei Junio voorafgaand aan de 1.000 meter.

  Die gedachte was niet verkeerd, omdat Morrison in de huidige wereldbekerstand zesde staat. Ook wist hij in zijn carri?re drie keer een medaille te pakken op de 1.000 meter bij de WK afstanden.

  De keuze van Junio pakte goed uit. Hij kreeg gelijk. Morrison noemde het een geweldig gebaar. Na afloop bedankte hij Junio in de camera: “Thank you Gilmore.”  ⚠️ Meld

 4. Vader Mulder is leraar geweest op de technische school aan de Blaloweg. Grappig feitje is dat de vader van Esmee Kamphuis, onze bobsleester, daar ook gewerkt heeft en ze dus collega’s waren.


  ⚠️ Meld

Reageer