‘Kies voor koopkracht en echte banen’

Zwolle – Lijsttrekkers van lokale politieke partijen gaan in discussie met de burger over de toekomst van werk en inkomen in de gemeente Zwolle. Dat is de kern van het verkiezingsdebat met het thema ‘Kies voor koopkracht en echte banen’ op 19 maart 2014 in Zwolle.

 

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn dit jaar extra belangrijk. Vanuit Den Haag worden veel taken op het gebied zorg, werk en uitkeringen naar gemeentes overgedragen, terwijl het budget kleiner wordt. Ook in de gemeente Zwolle gaan burgers dit merken:  als ze zorg of hulp nodig hebben, een baan zoeken of een uitkering aanvragen. Het is dus belangrijk om goed te kijken op wie je op 19 maart je stem uitbrengt. De FNV voert tijdens deze verkiezingen campagne onder het motto: Kies voor koopkracht en echte banen. De vakbond waarschuwt dat de bezuinigingen vanuit Den Haag ten koste gaan van de voorzieningen voor de burger. Op de arbeidsmarkt dreigt verdringing van echte banen door mensen met een uitkering die gedwongen onbetaald werk moeten doen. Lees meer op FNV.nl/verkiezingen.

 

Debat: woensdag 26 februari 2014

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

 

Locatie:Wijkcentrum de Bolder (achter winkelcentrum de Aa-landen)

Dobbe 29

8032JW.Zwolle

 

Programma 

Tijdens dit publieksdebat kunnen de inwoners van Zwolle vragen stellen aan de verschillende lijsttrekkers c.q.plaatsvervangers van alle lokale politieke partijen om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken op 19 maart 2014.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Het is niets anders dan heen en weer schuiven: Als er een uitkeringsgerechtigde aan het werk wordt gezet valt er weer een werkende af die dan vervolgens werkeloos wordt…
  De som van werkelozen en arbeidsplaatsen blijft immers gelijk.

  M.i. is zijn al die vrijwilligers meer een bedreiging voor de arbeidsmarkt.
  Vrijwilligers verdringen in toenemende mate een deel van de beroepsbevolking (en dat wordt erger).

  Wel jammer (maar bekend) dat de politiek juist voor verkiezingen wakker lijkt te worden en mooie verhalen rondstrooit om vervolgens weer lekker hun eigen ding te gaan doen.

  Dat weet toch iedereen?
  Praatjes vullen geen gaatjes, dus kijk gewoon wat men in de laatste verkiezingsperiode heeft gepresteerd.  ⚠️ Meld

Reageer