Mazurka, wals en bourrée auvergnate in Eureka

Zwolle – Eureka heeft zaterdag 15 februari 2 leuke balfolkactiviteiten op de agenda staan. Muziekworkshop 3 x 3 = 5. Van mazurka naar wals, naar bourrée auvergnate.

Drie dansen die in de balfolk met enige regelmaat terugkomen, en op het eerste gezicht goed uit elkaar te houden lijken te zijn, zijn de mazurka, wals en bourrée auvergnate. Maar hoe zorg je dat je als muzikant dat ook altijd duidelijk laat horen? Aan de hand van een quiz, opnames luisteren, analyseren en natuurlijk zelf spelen, halen we voor eens en altijd deze drie dansen uit elkaar… maar er blijken altijd uitzonderingen te zijn. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zijn instrument redelijk beheerst. Technisch perfect hoeft niet, met veel enthousiasme wel. Vooraf zal bladmuziek worden rondgestuurd, dus geef je vooraf op via info@folkinferno.nl of via de link op www.balfolk.nl. Vermeld je instrument, evt. toonsoort en je niveau.

Eureka, Assendorperplein 9, Zwolle / 15 februari, 14:30-17:30u / Entrée €18,50 (in combi met bal €25).

Dansavond met Elanor (Be) & Niek van Uden

Elanor is een spiksplinternieuw groep van muzikanten die we uit een half dozijn bekende balfolk-bands kennen. Op draailier, accordeon, uillean pipes, fluiten, gitaar en bas speelt Elanor stevige dansbare balfolk van eigen hand. Luister even naar hun demo en bekijk de clip via www.folkinferno.nl.

Omdat sommigen in de dagen rondom Valentijsdag übersensitief zijn, brengt Niek van Uden nog een lekker setje gevoeligheid. Poriën open, ogen dicht en de dansvloer op. We eindigen in de nacht met een lekkere sessie. Instrumenten mee dus.

Eureka, Assendorperplein 9, Zwolle / 15 februari, 20:00-00:30u / Entrée €11 (in combi met de workshop €25).

Meer info op www.folkinferno.nl 

Artikel delen:

Reageer