ChristenUnie in actie voor stadsgenoten

Zwolle – Een goede buur, daar heb je wat aan! Met dat thema wil de ChristenUnie dat de gemeente alle ruimte geeft aan initiatieven van Zwollenaren om zich voor hun wijk of stadsgenoten in te zetten. Om die woorden kracht bij te zetten komen Zwolse ChristenUnie-kandidaten zaterdag zelf in actie. 

 

Eerder zette de ChristenUnie zich al in voor de Voedselbank, het Nel Banninkhuis en NL Doet. Dit keer knappen kandidaat-gemeenteraadsleden in samenwerking met vrijwilligers van Stichting Present de verwaarloosde tuin van een Zwollenaar met een verstandelijk beperking op. Op een andere plek in de stad helpen de kandidaten bij het begeleiden van activiteiten van Frion. Ook daar wonen stadsgenoten met een verstandelijke beperking. ‘In onze stad zijn veel verschillende particuliere initiatieven die stuk voor stuk de stad een beetje mooier maken,’ vertelt ChristenUnie-lijsttrekker Gerdien Rots. ‘Zwollenaren die iets voor de stad doen of stadsgenoten helpen die het moeilijk hebben, moet je als gemeente ondersteunen. Door initiatieven met elkaar te verbinden wordt onze sociale stad nóg sterker.’

 

De ChristenUnie voelt zich nauw verbonden met Stichting Present, maar noemt in het verkiezingsprogramma niet voor niets ook tal van andere Zwolse organisaties. Al die organisaties maken van Zwolle een stad waarin we samen-leven. 

Vorige week kondigde de ChristenUnie al aan om 100 ‘toffe peren’ – Zwollenaren die vrijwillig voor familie, vrienden of buren zorgen – op Valentijnsdag te willen verrassen met een appeltaart. De reacties op die actie zijn overweldigend. Wie nog een ‘toffe peer’ kent, kan naam, adres en motivatie mailen naar info@christenuniezwolle.nl. 

Artikel delen:
Reacties 7
  1. De gemeeneraadsverkiezingen komen er weer aan, men heeft weer stemmen nodig. De CU, is dat niet de partij die er , samen met de SGP voor gezorgd heeft dat Plasterk lekker in de pluche kan blijven zitten?


    ⚠️ Meld

  2. CU is een partij gebaseerd op geloven .Nou geloven hoef je hier niets meer want je wordt overal mee besodemieterd .Zelfs binnen de geloven wordt er misbruik van mensen gemaakt .Daden moeten er komen in de gemeenten voor de ouderen en de zieken die jaren hard hebben moeten werken en nu ze hun rust dachten te vinden gepakt worden .


    ⚠️ Meld

  3. stem al 30 jaar op de CU , ga dat zeker weer doen! Eindelijk een partij die zich niet laat leiden door krantenkoppen, en left van kamervragen… 🙂


    ⚠️ Meld

Reageer