Digitale Stemwijzer gemeente Zwolle

Zwolle – Op woensdagavond 19 februari 2014 trappen de lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle de campagne gezamenlijk af. 

 

stemwijzer.jpeg 

 

Tijdens deze bijeenkomst, precies een maand voor de verkiezingen, stellen de lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen zich voor, wordt de digitale stemwijzer ‘De Stem van Zwolle’ gelanceerd en zal burgemeester Henk Jan Meijer de lijsttrekkers een bezuinigingsbundel overhandigen. Bezuinigingsbundel: in deze bundel zijn een groot aantal bezuinigingssuggesties verzameld op grond waarvan straks de politieke partijen keuzes kunnen maken. Hoeveel er vanaf 2016 precies bezuinigd moet worden, is nog niet met zekerheid te zeggen. Op basis van de uitgangspunten die nu bekend zijn gaat het voor 2016 om ruim 3 miljoen euro, oplopend in 2018 tot 7,3 miljoen euro. In de bundel staan denkrichtingen en  scenario’s die keuzemogelijkheden geven voor de nieuwe raad om de bezuinigingsopgave te kunnen realiseren.

 

Digitale stemwijzer

Dit keer heeft Zwolle gekozen om De Stem Van Zwolle in te zetten als digitale hulp bij het bepalen van de keuze. Via internet kunnen kiezers reageren op 26 stellingen. Per stelling kan men meteen zien hoe de verschillende politieke partijen over de stelling denken. Bovendien kan men de motivatie van de partijen raadplegen. Na het invullen van alle stelling is zichtbaar welke partij het meest overeenkomt met de mening van de invuller. 

 

Welkom

Iedereen die graag nader kennis wil maken met de lijsttrekkers en de kandidaat raadsleden is van harte welkom in de Burgerzaal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein. Inloop is vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. De avond wordt om ongeveer 22.00 uur afgesloten, waarna er, onder het genot van een drankje, gelegenheid is voor kennismaking en napraten.

 

Meer informatie

De verkiezingsprogramma’s, de Stem van Zwolle, praktische informatie over stemmen in Zwolle en een overzicht van alle verkiezingsdebatten die de komende weken worden georganiseerd zijn te bekijken op www.zwolle.nl/destemvanzwolle.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. >:(3 miljoen bezuinigen oplopend tot 7.3 miljoen. Kan iemand van het college mij uitleggen hoe wij dan ruim ?? 500.000,- nu besteden aan een paar toiletten in de haven die naar verwachting door 7 personen per jaar gaan worden gebruikt.


  ⚠️ Meld

 2. >:( Ben het helemaal met het vorige bericht eens. Waar blijft mijn privacy als ook dit soort zaken al via facebook moeten. Ik snap niet dat de gemeente en de partijen hier aan meewerken!!!


  ⚠️ Meld

 3. Ik snap bovenstaande reacties niet helemaal.

  Er wordt gezeurd (laat ik het maar even zo noemen) over privacy en dat in één zin met het woord Facebook.

  Privacy en Facebook staan bij mij in het woordenboek als 100% tegenstrijdige zaken.

  Ben je gesteld op je privacy, dan heb je géén Facebook.


  ⚠️ Meld

 4. Ik snap het vanwege een andere reden niet. Je hoeft namelijk niets met Facebook. Het is een optie voor de personen die alles graag met elkaar delen op FB, maar je kunt de stemwijzer prima invullen en de uitslagen bekijken zonder FB. Je moet wel een van de drie vragen aankruisen, of je in de toekomst vaker of niet wilt meewerken aan vragen van de gemeente. Daarna komt de uitslag.


  ⚠️ Meld

Reageer