Tienduizenden vogels op Zwolse Vogelmarkt

Zwolle – Op zaterdag 22 februari vindt in IJsselhallen Zwolle weer een nieuwe editie van de Zwolse Vogelmarkt plaats. Liefhebbers kunnen uren ronddwalen langs de schragen met daarop tienduizenden wettelijk toegestane vogels, die te koop worden aangeboden. 

 

vogelshow-4.jpg  

 

Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven. De organisatie, vogelvereniging "De Volièrevriend", slaagt er ook deze keer in om liefhebbers van buiten de landsgrenzen naar Zwolle te halen. De markt bestaat dan ook uit een oppervlakte van maar liefst 10.000 m² en 2.550 strekkende meter aan schragen. Het gigantische scala aan vogels biedt liefhebbers een onvergetelijk dagje uit.

 

Leerzaam

Naast de enorme collectie vogels zijn er diverse stands aanwezig waar men uitgebreide informatie kan verkrijgen over de gevederde dieren. Ook de verschillende speciaal-clubs ontbreken niet, zoals de clubs van vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten. Tijdens deze editie van de Vogelmarkt is tevens de GGD aanwezig met een informatiestand waarin voorlichting wordt gegeven over o.a. de papegaaienziekte.

 

Strenge controle

De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Indien de vogels niet voldoen aan de vereiste conditie dan worden ze bij de ingang geweigerd. Bovendien is er de gehele dag een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten houdt. Op de Zwolse Vogelmarkt mag niet uit lopers verkocht worden. Vogels moeten in deugdelijke kooien te koop aangeboden worden en de kooien mogen niet overbevolkt zijn. Hier wordt streng op toegezien. De Zwolse Vogelmarkt heeft een goede naam en via strenge controle wil zij deze naam hoog houden. 

 

Meer informatie

De Vogelmarkt is op zaterdag 22 februari van 08.30 tot 15.00 uur geopend. De entreeprijs bedraagt  € 7,00 per persoon; kinderen tot en met 5 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.volierevriend.nl.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tienduizenden vogels op één locatie. Vanuit heel Europa. Controles bij de deur door wie en waarop? Er is de hele dag een dierarts aanwezig, lijkt mij vrij weinig maar één dierenarts. Mij zult je daar niet zien.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.