WRZV Zaalvoetbalcompetitie op de helft

Zwolle – Afgelopen week was er weer een vol programma met leuke en aantrekkelijk zaalvoetbalwedstrijden in de WRZV Hallen. De competitie wordt steeds spannender in de diverse klassen, als het gaat om de promotieplekken en deelname aan de kampioensavond. Onderin de hoogste klassen is er veel strijd om degradatie te ontlopen. 

Topscorer Jan Wit kreeg – namens Krijtje FC- een fles wijn uitgereikt door bestuurslid WRZV Arie Scheffer, omdat hij zijn 50ste had gespeeld. Deze huldiging had zeker effect op het spel van de titelverdediger, wie zonder de grieperige captain Gerjos Weeling moesten aantreden. In een leuke en sportieve wedstrijd was uiteindelijk Krijtje FC met 3-1 te sterk voor Van Panhuis. Bij degradatie kandidaat EXACT zijn de problemen groter geworden nadat zij met 20-4 een behoorlijke “pak op de broek”  hadden gekregen van het frivool voetballend Obtentus. Met name de laatste minuten zette Obtentus aan om het scorebord op de “20” te krijgen en dit werd met luidt gejuich ontvangen door de spelers.

De Belgische Keizer sleepte met een 4-3 winst drie belangrijke punten uit het “vuur” tegen Ittersum, wie na een goede periode alweer de twee nederlaag op rij kon bijschrijven. Het gevecht om behoud in de hoogste klasse tussen SC PEC Zwolle en YBC werd uiteindelijk op de late avond met 2-7 gewonnen  door YBC.   

 

Kampioensklasse Maandag

Ook deze week was er weer een verrassing in de hoogste klasse te zien. Hoogvlieger Nico Brillen verloor in een spannend duel met 8-10 van Argos Bebemus en kan na vanavond de nog eventueel aanwezig titelaspiraties echt uit het hoofd zetten. Rafiki kon geen goed vervolg geven aan de verrassende overwinning vorige week op Woord&Daad. Eco Groen Advies was gewoonweg te sterk voor de nummer laatst Rafiki en won met 7-2.  Woord&Daad had na de “zeperd” van vorige week de zaken weer goed op een rijtje en wisten drie punten bij te schrijven door Trias met 10-3 te verslaan. Na verlies vorige week wist Wehkamp.nl deze week weer te winnen. Optima Forma was niet opgewassen tegen het sterk voor de dag komende Wehkamp.nl en verloor met 3-6.

 

1e Klasse Maandag

In een sportief en leuk duel streden DTG en Streetfeet om de nummer 1 positie in de 1e klasse maandag. Voor Streetfeet was het een van de laatste kansen om aan te klampen bij DTG. Helaas viel het “kwartje” voor Streetfeet aan de verkeerde kant en lijkt DTG af te steven op het kampioenschap in de 1e  klasse. DTG won dit duel met 13-7. AXIOS kon geen punten afsnoepen van Opgezwolle. In een mooi duel won Opgezwolle met 7-9. Au M’n Gurk won met 10-6 van Bola-Lah!Satu en FC Knetter wist de goede reeks geen vervolg te geven en verloop met 7-4 van VIPS.

 

2e klasse Woensdag

Koploper Allesoverrechten.nl wist door de nederlaag van Railion verder afstand te nemen in de strijdt om het kampioenschap. Raillion moest verrassend zijn meerdere erkennen in het goed spelende team van IJsselhallen Zwolle, wie met  3-4 wist te winnen. Koploper Allesoverrechten.nl had met 11-3 zichtbaar minder moeite met B&M Futsal. Het niet complete B&M Futsal moest in een sportief duel de punten laten aan de koploper. Een mooi en spannend duel was te zien tussen LeGong en Univé Verzekeringen, wat leek af te steven op een gelijkspel.  Maar in de slotseconde bracht een snelle counter LeGong  toch nog de 6-5 overwinning.  The Black Ties deelde met 18-2 een flinke “dreun” uit aan het team L&M Workwear uit Genemuiden. Ook was het bij Keijl Flevo Holland op de late avond weer “feest”, omdat er eindelijk weer een overwinning kon worden bijgeschreven. Keijl won met 14-3 van Campingteam 3.

Voor in uw agenda! 

Maandag 17 februari en woensdag 19 februari staan er weer leuk en attractieve wedstrijden op het programma in de WRZV Sporthallen. De toegang is vrij en u bent van harte welkom om vanaf 18:30 uur de wedstrijden bij te wonen.

Voor verdere informatie kunt u ons verder volgen op twitter: @WRZVZwolle of Facebook: WRZV Zaalvoetbal en natuurlijk staan alle actualiteiten vermeld op onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl

Artikel delen: