Supporters in actie voor Heart4Basket

Zwolle – Heart4Basket heeft haar hart op de goede plaats zitten en bewijst dit met het 3×3 jeugdtoernooi in het Landstede Sportcentrum. De stichting, die talentvolle basketballers zonder financieel draagvlak tegemoet komt, pakt op 26 februari groots uit en biedt een programma waar de liefhebber geen nee tegen kan zeggen. 

Niet iedereen die zijn of haar geliefde sport wil beoefenen, heeft daar ook daadwerkelijk de middelen voor. Zoveel werd Leonieke Helbers en Marianne van der Sluis afgelopen seizoen duidelijk tijdens het organiseren van de busreis naar het uitduel met Aris in Leeuwarden. “Basketbal is niet één van de duurste sporten, maar de contributie voor de opleiding moet betaald en veel leerlingen zijn veel geld aan vervoer kwijt. Bovendien is de kleding ook niet gratis, vele malen duurder dan in Amerika zelfs. Dat werkt voor sommigen belemmerend.”

 

De fanatieke supporters vonden draagvlak bij het Centre for Sports & Educaction en de jeugdafdeling van ZAC en zodoende kreeg supportersvereniging Basketbuzz er in de vorm van Heart4Basket een aftakking bij. Met diverse activiteiten wordt sinds dit basketbalseizoen geld ingezameld in een poging ook de minder bedeelden de kans te geven om hun sport dagelijks uit te oefenen. “En daar is behoefte aan, er zijn al enkele spelers naar ons toegekomen, omdat ze behoefte hebben aan steun”, vertellen Van der Sluis en Helbers. 

Schot in de roos
De eerste actie was meteen een schot in de roos. Kalenders met actiefoto’s en handtekeningen van de spelers van Landstede Basketbal waren in een mum van tijd uitverkocht. En nu is er dus het debuterende 3×3 indoortoernooi, waar teams van drie uit alle leeftijdsklassen tot  en met 20 jaar gaan strijden om de titel. “Hiermee willen we het basketbal van de straat naar de hal halen”, vertelt voorzitster Leonieke opgewekt. “En uiteraard willen we zoveel mogelijk geld voor het goede doel ophalen”.

Aan het programma ligt het zeker niet. Hoofdcoach Herman van den Belt van Landstede Basketbal zal op 22 januari om 14.00 uur de speciale basketbaldag op gang brengen met een warming-up en na het middagvullende basketbalvertier is er voor alle deelnemers een patatje en een t-shirt. Een gratis bezoek aan de eredivisiewedstrijd Landstede Basketbal tegen Aris Leeuwarden dient als slagroom op de taart. Dat alles voor slechts €30,- per team. Kortom, Heart4basket laat het basketbalhart tijdens de voorjaarsvakantie sneller kloppen.

Meer over Heart4Basket? Zie: http://www.heart4basket.nl
Inschrijven voor het 3×3 indoortoernooi kan tot en met 15 februari via de website!

Artikel delen:

Reageer