Citycentrum wil bibliotheek in de binnenstad

Zwolle – Pas geleden is bekend gemaakt dat de internationale retailer Zara in het pand van de Bibliotheek midden in de Diezerstraat komt. Samen met nieuwkomer Bershka (in het pand waar voorheen Duthler zat) wordt het koopcentrum van Zwolle daarmee nog attractiever. Citycentrum heeft zich altijd een voorstander getoond van deze ontwikkeling: dit type internationale retailers in combinatie met de echte Zwolse winkels en winkeltjes zorgt voor een unieke sfeer en daarmee aantrekkingskracht op de consument.

Citycentrum ziet graag dat de bibliotheek in het centrum blijft en vindt dat betrokken partijen daar alles aan moeten doen. Want ook dat brengt levendigheid en zorgt voor een gemêleerd bezoek aan de binnenstad. Mocht dat om welke reden dan ook niet lukken dan vindt Citycentrum de genoemde GGD-locatie misschien zo gek nog niet. "Zeg maar next best: dicht tegen de binnenstad en op een plek die wat meer balans kan brengen in het gebruik van de toegangen/toegangspoorten van de stad. Maar nogmaals, we hebben een sterke voorkeur voor de bibliotheek in de binnenstad."

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Een bibliotheek die levendigheid brengt. Op welke planeet?
  Ik onderschrijf dat bereikbaarheid en laagdrempeligheid belangrijk zijn voor een bieb (daarom ben ik ook voorstander van de GGD-locatie). Maar mocht besloten worden om de bieb binnen de stadsgracht te huisvesten, dan pleit ik voor een secundaire lokatie.
  De biebgebruikers waren erg verwend met een triple-A pand aan de Diezerstraat, maar voor de niet-bieb-gebruikers was het een dead spot in de belangrijkste retail straat van Zwolle. Als je dan bedenkt dat het boek (en daarmee de behoefte aan een bibliotheek) langzaam uitsterft… helaas…
  Zolang de bieb nog in een behoefte voorziet is het gerechtvaardigd daar belastinggeld in te steken, maar ik ben bang dat er een moment komt dat het draagvlak opdroogt. Zuur voor de die-hard boekenlezer, maar wel een realiteit die gaat komen. In dit licht vind ik de GGD lokatie een prima oplossing.  ⚠️ Meld

 2. De Bieb is eigenlijk de reden dat ik nog wel eens in de stad kom, en dat geldt denk ik voor velen. Geen wonder dat Citycentrum de bibliotheek wel wil behouden, die weten dat ook wel.

  De Diezerstraat wordt er helaas weer saaier op met keten nummer zoveel, het gaat uitsluitend om kopenkopenkopen. Ondertussen is de bibliotheek pas nog opnieuw ingericht, maar Zwolle houdt van geld weggooien en eenzijdige oplossingen.


  ⚠️ Meld

 3. Een moderne bibliotheek met extra functies, zoals het bieden van studieruimte (’s avonds en in schoolvakanties open?), brengt in mijn ogen wel degelijk levendigheid in de binnenstad. Zou heel mooi zijn als we dat voor de binnenstad kunnen behouden!


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad @Wichert aan het Rot: Citycentrum moet maar eens een betaalbare locatie binnen de grachten noemen met evenveel fietsparkeerplaatsen als bij de huidige bieb.


  ⚠️ Meld

 5. Ik kan mij niet voorstellen dat bibliotheek leden die elders in de buitenwijken van Zwolle wonen ingenomen zijn met het pand in de diezerstraat .Je kan niet even gauw met de auto naar de stad een boek omruilen en fietsende ben je ook ver van huis als je in de buitenwijken woont.Neem aan dat je het boek het liefst zo dicht mogelijk bij huis haalt.Kan mij voorstellen dat het citycentrum bang is nog meer winkelend publiek kwijt te raken omdat het door het parkeerprobleem ook al minder is .


  ⚠️ Meld

Reageer