PvdA in de Buurt: de tussenstand

Zwolle – Onder het motto ‘PvdA in de Buurt’ zoeken kandidaat raadsleden en andere PvdA-vrijwilligers het hele jaar door de inwoners van Zwolle op om te praten over hun stad. De afgelopen weken zijn de wijken Holtenbroek, Stadshagen, de Wipstrik en Assendorp bezocht. Opvallend in die gesprekken blijkt de tevredenheid van Zwollenaren over hun eigen buurt. Vooral de rustige woonomgeving en de sociale samenhang in de wijk zijn daar de meest genoemde redenen van.

img_0004_2.jpg

PvdA vrijwilligers + Nelleke Vedelaar (lijstduwer PvdA voor de Europese verkiezingen) en Paul Tang (Lijsttrekker PvdA voor de Europese verkiezingen) in Assendorp 

PvdA Lijsttrekker Nelleke Vedelaar is blij met deze uitkomsten: “Wijkgericht werken is een onderwerp waar ik als wethouder Wijkzaken veel aandacht aan heb gegeven en het is mooi als je dan van Zwollenaren terug hoort hoe tevreden zij zijn over hun buurt.”

pattygerritcanvas.jpg

Patty Wolthof en Gerrit Piek langs de deuren in Holtenbroek

Uiteraard zijn ook de komende verkiezingen onderwerp van gesprek geweest en is duidelijk geworden wat de Zwollenaren de komende vier jaar vragen van de lokale politiek. Zorg voor voldoende fatsoenlijke banen en goede zorg in de buurt is de boodschap die de PvdA’ers meekregen. Een boodschap waar Nelleke Vedelaar ook mee aan de slag gaat: “Zorg in de buurt en fatsoenlijke banen zijn belangrijke thema’s voor ons. We moeten af van de minutenzorg, maar de gemeente moet maatwerk leveren voor elke Zwollenaar die zorg nodig heeft.

De sociale wijkteams zijn daar een goed middel voor. Zeker als je ziet hoe goed de Zwollenaren de sociale samenhang in hun buurt beoordelen. En laten we er ook voor zorgen dat jongeren die van school komen niet op de bank komen te zitten. Zij moeten verder leren of werkervaring opdoen. Ouderen die zonder werk zitten kunnen hen daar bijvoorbeeld bij ondersteunen als leermeester. Dat werkt beter dan heilloos solliciteren. Samen met werkgevers moet de gemeente dan goede afspraken maken over hoe we ze dan weer aan het werk kunnen krijgen.”

Ook de komende weken gaat de PvdA in gesprek met Zwollenaren. Komende zaterdag wordt Gerenlanden bezocht.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ze heeft het over horen van zwollenaren hoe tevreden ze zijn over hun buurt zegt mevr Vedelaar .Nou dat heb ik nog niet altijd gehoort van Zwollenaren .Ik hoor heel veel klachten van mensen over hun buurt wat beter moet .Vooral als het om veiligheid gaat op straat .En zo zijn er nog wel meer zaken op het gebied van woon en leefklimaat


  ⚠️ Meld

 2. @Pjotr

  Die van de PVDA moeten voor de lol eens in Westenholte vragen hoe men zich daar in de buurt voelt.

  Golf van inbraken in die wijk, met zelfs een dodelijk slachtoffer tot gevolg. Daar voelt men zich op zijn zachtst gezegd niet “tevreden over hun buurt”


  ⚠️ Meld

 3. De PvdA staat voor een historisch dieptepunt,. In de Tweede Kamer nog maar 12 zetels in de peiling. Het is nu redden wat er nog te redden valt, maar dan moet je elk huishouden wel een hele bos rozen geven!!


  ⚠️ Meld

 4. Volgens mij moet het project sociale wijkteams nog worden vastgesteld door de raad!
  Een voorschot nemen op een mogelijke scenario is op zijn minst
  voorbarig.
  Het is nu aan de kiezers om te beoordelen of de PVDA voldoende
  in het beeld is geweest met goede besluiten en initiatieven.


  ⚠️ Meld

 5. De sociale wijkteams zijn daar een goed middel voor.

  Dat moet nog blijken!! Die bestaan nog helemaal niet en de vooruitzichten van deze harde bezuinigingsmaatregel zijn op z’n minst discutabel.


  ⚠️ Meld

 6. Die van de PVDA moeten voor de lol eens in Westenholte vragen hoe men zich daar in de buurt voelt.

  Woon je daar, Slakje? Ik wel namelijk en ik heb me nog nooit onveilig gevoeld hier. Volgens mij laten de cijfers ook niet bovengemiddeld meer inbraken hier zien, dan in andere wijken, maar correct me if I’m wrong. Mijn idee is dat het nare incident een hoop los maakt, ook overdreven gevoelens. Dat bedoel ik zeker niet vervelend naar de mensen die dat hebben, maar als iedereen zoiets gaat roepen, dan krijgen ook steeds meer mensen het gevoel dat het zo is.

  Overigens hoeven ze bij mij niet aan te bellen hoor. Ik vind het zo’n onzin om dat in verkiezingstijd te doen. Wees dan een goede politieke partij en doe dit een jaar geleden en gebruik de input om de speerpunten van je verkiezingsprogramma op te stellen. Nu heeft het voor mij iets weg van pieken op het juiste moment. Sorry, maar daar val ik niet voor. (sowieso niet voor de PvdA 😉 )


  ⚠️ Meld

 7. Overigens hoeven ze bij mij niet aan te bellen hoor. Ik vind het zo’n onzin om dat in verkiezingstijd te doen. Wees dan een goede politieke partij en doe dit een jaar geleden en gebruik de input om de speerpunten van je verkiezingsprogramma op te stellen. Nu heeft het voor mij iets weg van pieken op het juiste moment. Sorry, maar daar val ik niet voor. (sowieso niet voor de PvdA smilies/wink.gif )

  Ze kunnen een voorbeeld nemen aan de SP. Die gaat ook langs de deuren wanneer er geen verkiezingen zijn.


  ⚠️ Meld

 8. @Wilbert.

  Ik ben geen inwoner van Westenholte. Heb er wel bijzonder goede contacten. Tot aan de dieren in de Stinsweide toe.

  Westenholte was jarenlang met Berkum een positieve uitzondering op de regel. Tot 2007 werd er nagenoeg niet ingebroken, maar was er enkel sprake van wat blowende jongetjes bij de JOP achter de Morgenster.

  Toen de (wanstaltige) fietsbrug kwam en de Rozentunnel werd aangelegd is de ellende begonnen.

  Als je zelf een inwoner van Westenholte bent, dan weet jij ook wel dat voor het Gezondsheidshuis werd gebouwd, Westenholte een hele andere leuke, maar vooral een RUSTIGE wijk was.

  Dat je je niet veilig voelt is subjectief. Dan kan altijd. Maar dan zal je wel niet in de buurt van de Mirteweg wonen. Anders had je wel anders gepiept.


  ⚠️ Meld

Reageer