Jörgen Raymann opent After Travel Xperience

Zwolle – Hoe zijn studenten veranderd door hun reis naar een ontwikkelingsland? Met welke ideeën gingen ze op stage, welke ervaringen nemen ze mee en hoe gebruiken ze dit in hun studie, werk en leven? 

Deze thema’s worden besproken op de After Travel Xperience (ATX) die op 18 februari plaatsvindt op Hogeschool Windesheim. Een middag vol inspiratie en workshops voor jongeren die op reis zijn geweest naar Suriname of nog plannen hebben hiervoor. Deelnemers zijn met name studenten van de minor International Sustainable Development van Hogeschool Windesheim. Sinds 2008 zijn via de minor een kleine 200 studenten naar Suriname geweest. Studenten van diverse studierichtingen liepen daar stage binnen projecten op het gebied van educatieve en economische ontwikkeling. Een veelal indrukwekkende stage waarbij veel studenten zicht ontwikkeld hebben op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak. De After Travel Xperience wordt geopend door niemand minder dan Jörgen Raymann! De Surinamer Raymann is erg betrokken bij jeugd- en jongerenprojecten in o.a. Suriname. Hij zal vanuit eigen ervaring de deelnemers motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Deelnemers kunnen kiezen uit diverse workshops. Zo is Upact aanwezig met de workshop UrMoney waarbij studenten 1000 echte euro’s kunnen verdelen onder 2 kleine ontwikkelingsorganisaties. Voor deelnemers die persoonlijk de diepte in willen, is er de workshop: ‘ga jij voor je passie?’. Deze workshop wordt gegeven door Heidy Torrelli, de eerste Nederlandse trainster van ‘Challenge Day’, bekend van het TV programma ‘Over de Streep’. 

De After Travel Xperience is onderdeel van het jongerenprogramma Consumptie Verplicht, in Overijssel uitgevoerd door regiokantoor Jong in de Wereld. Samen met de minor International Sustainable Development is het programma opgesteld dat nadrukkelijk ook open staat voor jongeren die op reis zijn geweest naar andere landen of hier plannen voor hebben. Aanmelden kan gratis via www.atx.nu (klik op ‘activiteiten’). 

Artikel delen:

Reageer