Voedselbank Cultuur Zwolle van start

Zwolle – Op vrijdag  14 februari gaat de Voedselbank Cultuur echt van start. Alle klanten van de voedselbank krijgen dan de mogelijkheid kosteloos het theater of het museum te bezoeken. Zij kunnen zich voor een cultuurpasje aanmelden tijdens de uitgiftedata  aan de Willemsvaart. Heel veel culturele aanbieders doen mee: Odeon de Spiegel Theaters, Museum De Fundatie, het Stedelijk Museum, Zwolle Unlimited, het Stadsfestival, het Kameroperahuis, Gnaffel en Theater The Young Ones. 

voedselbankcultuur_banner.jpeg 

Het uitgangspunt van Voedselbank Cultuur is niet anders dan dat van de Voedselbank zelf: wat over is, wordt gratis ter beschikking gesteld. Klanten van de voedselbank kunnen zich een half uur voor de voorstelling met hun pasje melden bij de kassa voor een vrijkaartje. Het gaat dan om kaarten die op de avond van de voorstelling over zijn. Dat neemt niet weg dat de praktische uitwerking per culturele aanbieder kan verschillen. In Zwolle kunnen klanten van de voedselbank vrijwel overal met hun pasje naar binnen. Alleen het Stedelijk Museum deelt vouchers uit via de voedselbank zelf. Het Fraterhuis stelt in april eenmalig een filmkaartje beschikbaar waarmee mensen eenmalig naar de film kunnen binnen een half jaar.

Alle deelnemende cultuuraanbieders worden vermeld op de website www.voedselbankcultuur.nl. Ook op de website van de voedselbank Zwolle is informatie te vinden: www.voedselbank.info

Artikel delen:
Reacties 16
 1. @ pvc, Dat zou betekenen dat dé betreffende organisaties failliet zouden gaan dus dat schiet niet echt op denk ik…. Maaar het organiseren van een culturele voedselbank vind ik top!


  ⚠️ Meld

 2. Beetje oneerlijk verdeeld dit, ik heb geld genoeg om eten te kopen, maar ik kan helaas niet elke week naar de theaterzalen.
  Als ik aankom met een zielig verhaal maar helaas ik heb geen pasje van de4 voedselbank, en kan ik dus niet gaan kijken, met een van de overgebleven kaarten, die anders niet gebruikt zouden zijn.
  Jammer …. op zich best een goed doel, maar voor mensen die niet van de voedselbank gebruik maken, maar toch niet kapitaalkrachtig genoeg zijn valt het hele feest in het spreekwoordelijke water.
  Of zie ik iets verkeerd.  ⚠️ Meld

 3. Ik zit in een zelfde situatie als degi, ik ben nu gewoon jaloers op de mensen van de Voedselbank. De maken straks gewoon een lange neus naar mij. Die lachen zich helemaal kapot.


  ⚠️ Meld

 4. @Mobo: Nee hoor, als de een een theaterzaal voor de helft vol zit gooi je een kwartier voor aanvang de deuren gewoon open. En ken je het Brits model voor publieke musea? Gratis toegang.

  Maar uiteraard is de cultuur-voedselbank dit een sympathiek gebaar!


  ⚠️ Meld

 5. @suze helemaal met je eens. Het is nogal wat als je afhankelijk bent van de voedsel bank om gewoon te kunnen eten. Wat voor de meeste mensen vanzelfsprekend is, geldt voor deze mensen niet. Niemand zit er volgens mij op te wachten om daar terecht te komen. Eigenlijk is het gewoon schandalig dat zoiets als een voedsel bank nodig is in dit land. Vind dit dan ook een heel mooi initiatief, en hoop dat deze doelgroep daar dan ook gebruik van gaat maken. Schaam je niet en maak er gebruik van:)


  ⚠️ Meld

 6. Degi, als je nu een deel van je inkomsten afstaat aan Kenia, dan heeft zij geld genoeg om theaterkaartjes te kopen en heb jij geld te weinig om eten te kopen. Zo kan jij ook weer naar het theater.


  ⚠️ Meld

 7. Ik verdien helemaal niet zoveel hoor, gewoon 26 uurtjes gedetacheerd via de wezo bij een wijkcentrumpje. Geen vetpot, maar het is beter dan niks, en heel leuk werk. Vroeger deed ik heel veel vrijwilligerswerk bij o.a. theaterfestivals, dus ik ben zeker geïnteresseerd. En dan niet alleen vanuit een “het is gratis dus voor mij” mentaliteit. Echt liefhebber van voorstellingen dus, alleen die kaartjes zijn als je veel wilt zien bijkans onbetaalbaar geworden voor de gewone man, voor zover je mij zo noemen mag … Het is een beetje krom, dat Jan met de korte achternaam, die normaal nooit bij het theater te zien is, maar liever in de kroeg, coffeeshop of gewoon thuis zit, nu wel gratis naar binnen kan.
  En ik ga mijn geld, helaas voor Jenita, niet weggeven.


  ⚠️ Meld

 8. Het is een beetje krom, dat Jan met de korte achternaam, die normaal nooit bij het theater te zien is, maar liever in de kroeg, coffeeshop of gewoon thuis zit, nu wel gratis naar binnen kan.

  Eens!


  ⚠️ Meld

 9. Mooi initiatief. Met name als de kinderen er van kunnen profiteren.

  Helaas alleen dat je als minima zonder schulden, maar net zo’n krappe beurs als de mensen met schulden die wél naar de voedselbank mogen. Niet in aanmerking komt hiervoor.

  Vrienden doen het heel knap, huishoudboekje, alle euro’s worden gericht besteed. Elke uitgave wordt overdacht. Daarom komen ze rond. Niet omdat zij meer te besteden hebben, dan hun buren die wel naar de voedselbank mogen, omdat ze schulden hebben. Zij worden echter ‘beloond’ met niets….. Geen extra’s met Sinterklaas, geen extra cultureel uitje.  ⚠️ Meld

 10. Eens hoor Suzanna, ik herken dat wel. Je doet je stinkende best om in rottige economische tijden je hoofd boven water te houden, en dan lees je dit. Het gros van de mensen bij de Voedselbank heeft schulden gemaakt, dat is een feit. Zo voelt het alsof ze (de goeden daar gelaten) nog beloond worden ook.


  ⚠️ Meld

 11. Op zich een sympathiek idee, die voedselbank cultuur. Toch zetten Degi, Jenita62 en Suzanna me wel aan het denken. Ze hebben een punt. Wat mij betreft niet zozeer om mensen met schulden verder af te straffen, maar wel dat de groep met een bijstandsuitkering die door goed budgetteren het net kunnen redden, buiten de boot vallen.
  Ik kan trouwens niet in de voorwaarden van de voedselbank vinden dat het bedoeld is voor mensen met schulden. Ik kan me gezien de bedragen die daar genoemd worden (vrij besteedbaar inkomen voor gezin met 2 kinderen van ?? 340) wel voorstellen dat er veel mensen bij zijn met schulden.


  ⚠️ Meld

 12. Wat ik niet begrijp en erg triest vind dat mensen waar de vrouw niet wil werken nooit gedaan heeft ook en de man bij een grote olie maatschappij werk en de zoon geld in laatje breng .plus de kinderbijslag en kindertoeslag .dat zulke mensen van de voedselbank krijgen .en dan ook nog 2x in de maand . vrijdag gaat ze ook weer haar kistje ophalen .ik zou zeggen trekt deze mensen eens na .en geef het pakket aan iemand die het echt nodig heeft .het gaat over een gezin in Hasselt .:D>:( ik vindt het in ieder geval niet normaal .


  ⚠️ Meld

Reageer